Problém s čiernymi skládkami odpadu na cestách Trnavského kraja nie sú raritou. Tieto nelegálne skládky sú systematicky odstraňované v súlade so zákonom, a orgány kraja spolupracujú s príslušnými okresnými úradmi a obcami. Informuje o tom Správa a údržba Ciest Trnavského kraja (SÚC TTSK) na sociálnej sieti.

foto SÚC TTSK

V uplynulých dňoch bola pri výkone údržby objavená jedna zo skládok pri obci Čáry na ceste číslo III/1142 v úseku 3,101 km. “Je priam zarážajúce, že medzi odpadom sa nachádzali obaly s doručovacou adresou, vďaka čomu je možné vinníka vypátrať a posunúť prípad príslušným orgánom,” uvádza oficiálne vyhlásenie Správy a údržby ciest Trnavského kraja.

Plocha draka Knihy.Zahori

Odpad na skládke bol komunálneho charakteru, mohol byť jednoducho zlikvidovaný v bežnom odpadovom kontajneri. Skládky tohto typu predstavujú vážny problém pre životné prostredie a ich odstraňovanie je zbytočnou záťažou pre údržbárov.

Správa a údržba ciest Trnavského kraja uzatvára svoje vyhlásenie výzvou: “Správajme sa na cestách zodpovedne nielen za volantom, ale aj mimo neho.” Apelujú na občanov, aby rešpektovali zákony a chránili prírodu, v ktorej žijú.


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

BM Salon EV