Keď sme v októbri 2021 vinšovali Dušanovi Mičovi k jeho 60. narodeninám, uzavreli sme jeho športové štatistiky v domnení, že už ich nerozšírí. Ako sme sa len mýlili.

Dušan Miča (*26.10.1961), odchovanec senického futbalu, je známy oddanosťou svojmu športu, no najmä svojou športovou dlhovekosťou. Ešte ako 37 – ročného sa ho nechcel tréner Senice Jaroslav Kravárik vzdať a prehovoril ho, aby si svoj plánovaný odchod do Rakúska premyslel. Nakoniec ostal a urobil dobre, keď v sezóne 1998/99 ešte pomohol k postupu a návratu SH Senica do 2. ligy.

Dušan hrával v Senici vo všetkých vekových kategóriách, veľmi rád spomína na dorasteneckú partiu zo sezóny 1979/80, kedy s trénerom Baďurom vybojovali najvyššia dorastenecká súťaž s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorá sa v Senici hrala vôbec po prvýkrát. Úspech to bol veľký, pre Senicu ojedinelý. Z toho kádra si štyria chlapci zahrali najvyššiu federálnu súťaž a osem Slovenskú národnú ligu.

Železný muž
Za A – mužstvo Senice odohral 351 majstrovských stretnutí, čo je druhý najvyšší počet zo všetkých hráčov (po Jozefovi Slobodovi), ktorí kedy obliekli senický dres. Ďaľších vyše 100 zápasov odohral za B – mužstvo v I. A triede, čo bola vlastne 4. liga.

Z trinástich odohraných sezón za A – mužstvo v siedmich nechýbal ani v jednom zápase a jeho séria bez vymeškanej čo i len jedinej minúty na ihrisku má hodnotu 81 zápasov.

Po jesennej časti sezóny 1998/99, kedy už mala Senica veľký náskok pred druhou Kalnou, odišiel do rakúskeho SV Mauer. Po návrate na Slovensko bol stále žiadaný, hrával ešte za Čáčov, Šajdíkove Humence, Brezovú, Brodské, opäť Čáčov a nakoniec v Koválove.

V drese Brezovej si zahral aj proti svojmu materskému klubu v sezóne, v ktorej Senica postupovala do 3. ligy a bol to jediný zápas, ktorý Senica doma nevyhrala (0:0), keď vtedy už 48 – ročný Dušan udržal na uzde celý senický útok vrátane brazílskeho legionára Ricarda da Silva Pereiru.

Svoj posledný majstrovský zápas odohral v drese Koválova proti Borskému Svätému Juru 14. júna 2015 vo veku 53 rokov, 7 mesiacov a 19 dní.

Úctyhodné, no Dušan nám nachystal prekvapenie !

 

Tréner Sobotišťa
Pred sezónou 2023/24 sa Dušan Miča posadil na lavičku Sobotišťa. V nedeľu 20. augusta 2023 mal jeho klub problém poskladať mužstvo na zápas 3. kola v Čároch. Dušan Miča neváhal ani minútu. Doslova v hodine dvanástej si sám vybavil hráčsky prestup z Koválova do Sobotišťa a v Čároch nastúpil ako hrajúci tréner v zostave svojho mužstva.

Vo veku 61 rokov, 9 mesiacov a 25 dní. A patril k najlepším. Pridá k tým číslam Dušan Miča ďalšie dni, mesiace, či dokoca roky ? Nechajme sa prekvapiť.


.
Toto je čítané

Polícia vyšetruje príčiny vážnej nehody medzi Unínom a Radimovom

Dopravní policajti v piatok (3.5.), v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu…

3D filamenty 2023