Aktualizované 15:30→ Hraničný priechod v Moravskom Svätom Jáne, ktorý vedie cez most ponad rieku Morava do rakúskeho Hohenau, je stále uzavretý. Dôvodom je malá vrstva ľadu, ktorá sa nachádza na ceste.

Aktuálne je most zatvorený na príkaz Polície SR, ktorá rozhodne o jeho opätovnom otvorení. (oprava: o opätovnom otvorení a zjazdnosti rozhoduje správca komunikácie a nie polícia)

Ďalej: Ľudia začali odpratávať ľad z hraničného priechodu v Moravskom Svätom Jáne

Obec Moravský Svätý Ján nerozhoduje o uzavretí ani otvorení mostu, rovnako ako neudžiava príjazdovú cestu k mostu, obe tieto skutočnosti sú v kompetencii Slovenskej správy ciest.

“Momentálna situácia je taká, že hoci hladina rieky Morava poklesla, na ceste sa ešte stále nachádza súvislá vrstva ľadu, ktorá neumožňuje prejazdnosť,” uviedla obec.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Cestári aktuálne neplánujú odstraňovať ľad z cesty.

Foto: Viliam Blažek

Obec zároveň požiadala občanov, aby sa pred cestou na hraničný priechod informovali o jeho aktuálnej prejazdnosti. Nakoľko sa most nachádza asi 5 km za obcou informácie o aktuálnej situácii sa k pracovníkom obecného úradu, ako i k starostovi obce dostávajú len sprostredkovane.


.
Toto je čítané

Zakladateľ legendárnej tanečnej skupiny UNO Petr Vrátil žije v Skalici

Petr Vrátil je spoluzakladateľom legendárnej tanečnej skupiny UNO, ktorá svojho času nemala…

Lakovanie a Pieskovanie