Cez víkend čaká Skalicu prvé kolo novej sezóny, v ktorom doma privíta Michalovce. Záhoráci odohrajú zápas v sobotu 27. júla o 18.00 hodine na skalickom Letňáku. Pre niektorých hráčov pôjde o ostrú premiéru v skalických farbách a jedným z nich bude aj nováčik Lukas Leginus.

foto MFK Skalica

24-ročný krídelník sa k tímu pripojil hneď na začiatku letnej prípravy. „Myslím si, že som do kabíny zapadol. V mužstve je super kolektív a chalani mi zo začiatku veľa pomohli, za čo im ďakujem. Letná príprava mi pomohla sa herne zoznámiť s tímom a rovnako aj s herným systémom, ktorým sa chceme v novej sezóne prezentovať,“ zhodnotil prípravné obdobie Leginus, ktorý sa už teší na štart ligy. 

„Rovnako ako každý hráč v mužstve, aj ja sa teším, že nám štartuje liga a takisto sa teším aj na skalických fanúšikov, ktorí nás, verím, prídu podporiť,“ pokračoval. 

Každý tím prechádza cez leto zmenami, či už realizačných tímov alebo hráčskych kádrov, a preto pre Skalicu budú viaceré tímy predstavovať aj trochu neznámu. „Osobne s Michalovcami očakávam náročný zápas, hlavne po fyzickej stránke,“ vysvetlil. 

Cieľom Skalice je dobrý vstup do ligy, preto si chce na domácom štadióne vybojovať prvé ligové body. „Dobrý vstup do sezóny pre tím určite dôležitým krokom. Myslím si, že každý zápas bude náročný a preto sa budeme sústrediť vždy na to najbližšie kolo, aby sme boli dobre pripravení.“

A čo Lukas Leginus odkazuje skalickým fanúšikom? „Budem veľmi rád, ak nás prídu podporiť na štadión v čo najväčšom počte a budú našim dvanástym hráčom. My sa im pokúsime odvďačiť dobrým výkonom a verím, že ich zaujmú aj novinky, ktoré sa v klube počas leta udiali. Skalica do teho!“

Zápas MFK Skalica – MFK Zemplín Michalovce sa hrá v sobotu 27. júla o 18.00 hodine na skalickom Letňáku. Lístky sú dostupné online za zvýhodnenú cenu na www.ticketportal.sk. 


.