V sobotnom zápase 1. kola nového ročníka Niké ligy si futbalisti MFK Skalica a MFK Zemplín Michalovce podelili body po remíze 0:0.

foto MFK Skalica

Niké liga – 1. kolo

MFK Skalica – MFK Zemplín Michalovce 0:0

Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Kuba
ŽK: Černek, Mášik – Volanakis, Marcin, Pačinda
665 divákov

Skalica: Junas – Krčík, Hrádecký, Ranko, Černek – Nagy, Kopas (74. Mášik) – Morong (59. Yao), Alves (64. Vlasko), Matejov (59. Gaži) – Fábry (74. Jibril)

Michalovce: Lukáč – Šimko, Taraduda, Volanakis, Žofčák – Bednár (45.+1 Šimamura), Zubairu – Petrík, Acosta (90.+1 Ramos), Adekunle (67. Marcin) – van Kessel (67. Pačinda)

Hneď v 2. minúte stretnutia sa na hranici šestnástky uvoľnil Adam Krčík, no jeho strela ľavačkou bola zablokovaná obranou hostí. V 8. minúte rozbehol skalickú akciu prihrávkou Adam Kopas na Krčíka do pravej strany, ale jeho prízemný center odvrátila obrana hostí na roh. Následne na to, prvú vážnejšiu akciu hostí v podaní Van Kessela z ľavej strany zablokoval Martin Nagy na rohový kop. V 15. minúte strieľal z ostrého uhla mimo bránu Adam Morong. O štyri minúty neskôr vyslal strelu asi z 20-tich metrov Nagy, no hosťujúci gólman Lukáč predviedol dobrý zákrok a jeho pokus vyrazil. 22. minúta stretnutia priniesla center Černeka, ktorý s námahou odvrátil na roh Žofčák. V 27. minúte dlhým pasom našiel Adam Kopas na pravej strane Adama Moronga, ten loptu po jej spracovaní naviedol do šestnástky a jeho tvrdú strelu brankár hostí vyrazil. O minútu na to sklepol hruďou v šestnástke loptu Fábry pre Daviho Alvesa, ale jeho strela skončila nad bránou.

V 40. minúte sa po rýchlej akcii Skaličanov dostal k strele opäť Davi, tá ale nemala dostatočnú razanciu a Lukáč s ňou nemal vážnejší problém. V 42. minúte hlavičkoval nedôrazne mimo bránu Van Kessel. V nadstavenom čase domáci zbytočne stratili loptu, hostia sa dostali do pokutového územia, kde prišiel faul Krčíka a rozhodca nariadil pokutový kop. Po preskúmaní situácie systémom VAR hlavný arbiter penaltu zrušil a nariadil priamy kop, ten Žofčak poslal tesne nad bránu.

Po výmene strán sa v 55. minúte dostal k odrazenej lopte v šestnástke domácich Van Kessel, no jeho strela skončila ďaleko mimo bránu. O minútu neskôr sa hostia dostali do najväčšej šance, keď po centri Van Kessela hlavičkoval na päťke voľný Arevalo, no loptu netrafil ideálne a Martin Junas ju chytil.

V 69. minúte hlavička Petríka po centri Šimka skončila mimo pravej žrde brány domácich. V 73. minúte po obliehaní súperovej šestnástky prihrával Yao na úroveň jedenástky, kde zakončoval tiesnený Vlasko nad bránu. V 77. minúte prišiel pokus Nagyho ľavačkou, ktorý mieril taktiež nad bránu. V 83. minúte hlavičkoval nedôrazne Jibril, ktorého pokus hosťujúci brankár chytil. V samom závere zápasu sa po priamom kope Martina Mášika na zadnú žrď dostal k hlavičke Jibril, tá však skončila veľa žrde – 0:0.

Zdroj: mfkskalica.sk


.