V nedeľu 4. augusta sa koná 3. ročník cyklistických pretekov Nay Gran Fondo. Preteky inšpirované rovnomenným podujatím v Taliansku sa vyznačujú veľkým záujmom športovej verejnosti, keďže si v nich môžu hoby cyklisti zmerať sily s kvalitnými cyklistickými pretekármi.

Prvá augustová nedeľa tak na cestách bratislavského kraja bude patriť účastníkom tretieho ročníka tohto cyklistického podujatia. Jedna z tratí Nay Gran Fondo prechádza aj Malackami. Cyklistický peletón by mal prejsť Malackami v nedeľu po 11. hodine. Pretekári prídu do mesta od obce Kostolište a po Záhoráckej a Stupavskej ulici prejdú cyklisti cez Malacky smerom na Stupavu.

“V čase pretekov prosíme verejnosť o ohľaduplnosť a trpezlivosť. Pretekárov budú sprevádzať sprievodné vozidlá, preteky budú usmerňovať dobrovoľníci a na kritických miestach bude na priebeh pretekov dohliadať aj polícia. Pretekári i organizátori budú radi, ak sa v nedeľu doobeda rozhodnete prísť a divácky podporíte účastníkov popri trati,” informuje mesto na webe.

Organizátori očakávajú účasť približne 400 pretekárov rovnomerne rozdelených do dvoch hlavných súťaží. Prvou hlavnou súťažou je klasický cyklistický 120 kilometrový maratón, ktorý zo štartu v Bory Mall prechádza cez Pezinskú Babu a späť do cieľa v nákupnom centre Bory. Druhou súťažou je 70 kilometrový polmaratón nazvaný Medio Fondo. Práve trať pol maratónu prechádza cez Malacky.

trať Gran Fondo
trať Medio Fondo

Všetky informácie o Nay Gran Fondo nájdete na stránke pretekov.

Zdroj: malacky.sk


.