Pokračujú práce na dočasnom premostení cez rieku Chvojnica pri meste Holíč v okrese Skalica. Starý most v havarijnom stave bude zbúraný a na jeho mieste vznikne nový, ktorý znesie aj vyššiu dopravnú záťaž. TASR o tom informovali z odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

foto TTSK

“Chceli sme predísť nepríjemným obchádzkam, preto sme sa rozhodli hneď vedľa pôvodného mosta vybudovať dočasné premostenie, ktorého stavba je aktuálne v procese. Na miesto boli dovezené betónové prefabrikáty, ktoré sú už uložené na mieste a po dokončení vozovkových vrstiev budú pripravené slúžiť,” priblížil predseda TTSK Jozef Viskupič.

Dočasné premostenie je stavané pre dva jazdné pruhy. “Prosíme všetkých vodičov, aby rešpektovali dočasné dopravné značenie, ktorým bude upravená rýchlosť pri prejazde,” spresnil.

Dočasné premostenie stálo TTSK takmer 348 000 eur. Konštrukciu bude využívať Správa a údržba ciest TTSK aj pri ďalších rekonštrukciách mostov na území kraja. Po vybudovaní a sprevádzkovaní dočasného premostenia sa pristúpi k samotnej rekonštrukcii mosta ponad Chvojnicu, ktorá bude v sume 736 000 eur.


.