Festival Zejdeme sa na hambálku premení na chvíľu Malacky na divadelné mestečko. Od 14. do 20. septembra 2024 prinesie predstavenia pre malých aj veľkých v podaní ochotníckych aj profesionálnych súborov. Tešiť sa môžete na mnohé známe tváre – domáce z Divadla na hambálku, aj tie z televíznych obrazoviek či divadelných scén, zo Slovenska i z Čiech.

„Jeden prejde kúšček, druhý velkú dálku a šeci sa zas po roku, zejdeme u nás na hambálku, na festivale, teda divadelném svátku. Už teraz sa na Vás všetkých veľmi teším,“ pozýva opäť Vlado Zetek, režisér Divadla na hambálku, ktoré spolu s MCK Malacky festival organizuje.

16. ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku odštartuje v sobotu 14. septembra od 15.00 hod. na nádvorí kaštieľa obľúbeným Hambáljarmokom. Tento divadelný jarmok je spojený s prezentáciou Divadla na hambálku, nebude chýbať Hambálkovská ftipná kaša, tvorivé dielne, predstavenie pre deti i pre dospelých, koncert a novinkou bude Divadelná kaviareň.

Veľkým zážitkom bude nepochybne koncert kapely Milo Kráľ Band, ktorá je zoskupená okolo herca a muzikanta Miloslava Kráľa. Najmenší sa vydajú na Cestu okolo sveta s Divadlom Jaja a možno príde aj Kúzelník Jaro. Zábavu prinesie kvíz o Divadle na hambálku.

Mimoriadnym lákadlom a čerešničkou na torte festivalu je krásna uletená komédia Sobášny list v podaní Teatra Wűstenrot v réžii Vlada Fischera. Na doskách, ktoré znamenajú svet, sa stretnú stálice, malacká rodáčka Soňa Norisová a Martin Mňahončák s budúcnosťou slovenského divadla Dominikou Žiaranovou a Davidom Hartlom. Toto jedinečné spojenie je zárukou krásneho divadelného zážitku, príbehu, aký môže doma zažiť každý z vás…

„S radosťou oznamujeme, že počas festivalu opäť “ožívime” Spoločenský dom MCK a ešte nadšenejší sme z toho, že prinesieme niečo úplne nové – pouličné vystúpenia umelcov, artistov a hercov priamo na Námestí u Severínka!“ informuje MCK Malacky.

Legendárne Túlavé divadlo odštartuje sériu predstavení pod holým nebom práve na Námestí u Severínka inscenáciou Rómeo, Júlia a vírus. Táto hra vás nakazí bez rizika lebo humor a láska je predsa len najlepší vírus. O ďalšie pouličné vystúpenia sa postará Madam Bicykloutka, Šaško Krak z Iglova alebo Duo Kyselí Krastafci.

Z Českej republiky pricestuje Divadlo na cucky Olomouc s komickou verziou antickej tragédie Tragédi v podaní súčasných tragédov a Filip Teller s monodrámou Cikánský boxer, ktorá je príbehom o priateľstve, surovosti nacistického režimu a pocitu viny. Divadlo Disk Praha, v ktorom sa predstaví aj Malačan František Beleš, v absurdnej groteske Tancovaczka rozohrajú príbeh o troch ľuďoch, ktorí dorazia na tancovačku a ktorá je namierená proti falošnosti politického a kultúrneho života spoločnosti, zacyklená do nekonečného kruhu ľudskej snahy sa zabaviť (žiť), napriek prekážkam.

Festival patrí aj deťom, preto doobedňajší program je už tradične venovaný organizovaným predstaveniam pre materské, základné a stredné školy. Predstaví sa napr. Divadlo Žihadlo a Divadlo Babadlo. Pre úplne najmenších divákov je pripravené divadlo pre batoľatá v podaní Divadla Fí: Lúka. Takisto sa môžu návštevníci tešiť na predstavenia mladých talentov, žiakov Základnej umeleckej školy v Malackách.

Ochotnícku divadelnú scénu bude reprezentovať Budmerické divadlo s inscenáciou
Milovaná moja suseda. Ide o humorné spracovanie príbehu dvoch znepriatelených susediek, ktorých spor musela vyriešiť až televízna relácia.

Na festivale nemôže chýbať domáce Divadlo na hambálku. Predstaví sa jednou z najslávnejších a najhranejších komédií na svete, klasikou, ktorá nestarne, brilantnou a drzou francúzskou komédiou od génia žánru Georgesa Feydeaua Chrobák v hlave. Pridajte sa k nám a buďte svedkami tejto brilantnej komédie, ktorá divákov po celom svete už dlhé roky baví svojou nezameniteľnou atmosférou a vtipom!” pozýva Divadlo na Hambálku.

Súčasťou festivalu je tiež sprievodný program – výstava Zo života DNH, ktorú si môžu návštevníci pozrieť na Námestí u Severínka, v komunitnej obývačke.

Vstupenky na jednotlivé predstavenia 16. ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku je možné zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným
predstavením, v Spoločenskom dome MCK pred predstavením, v pokladni TIKu alebo
elektronicky cez stránku mckmalacky.sk.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Mesto Malacky.


.