V súvislosti s aktuálnou povodňovou situáciou zatiaľ nehrozí, že by sa muselo pristúpiť k prerazeniu alebo otvoreniu dočasného premostenia medzi Holíčom a Skalicou. Pre TASR to uviedol predseda Trnavského samosprávneho kraja (TSK) Jozef Viskupič.

Moste medzi Skalicou a Holíčom, Foto: Milan Hollý

“Z hľadiska investičnej akcie, ktorú máme medzi Holíčom a Skalicou, je to nateraz najsledovanejšia akcia v regióne. Máme tam starý most a dočasné premostenie. Nateraz nehrozí situácia, že by sme museli nejakým spôsobom dočasné premostenie sanovať alebo otvárať. Verím tomu, že investor Trnavský samosprávny kraj a mesto Holíč nebudú musieť prikročiť k tomu najtvrdšiemu zásahu, čo znamená k prerazeniu alebo otvoreniu dočasného premostenia medzi oboma mestami,” objasnil predseda TSK.

Ako dodal, je v úzkej komunikácii s viacerými starostami a primátormi Záhoria.

“Čo sa týka Radošoviec, starostka Iveta Matúšová ma informovala o tom, že situácia z hľadiska zaplavenia či už domácností alebo verejných priestorov a samotnej dopravnej infraštruktúry je pod kontrolou. Verím tomu, že sa na tomto úseku nateraz podarí zachovať či už dopravu alebo všetky obslužnosti,” priblížil Viskupič.

“Verím tomu, že situáciu sa nám do stredy (18. 9.) budúceho týždňa podarí zvládnuť,” povedal pre TASR.


.