Už tento piatok (11.10.) sa v Skalici uskutoční koncert talentovaného českého klaviristu Jána Schulmeistera. Ten odohrá hity Ludovica Einaudiho. Koncert sa začína o 19.00 hod.

zdroj janschulmeister.com

Ján Schulmeister má “len” sedemnásť, no už teraz je držiteľom niekoľkých cien v hre na klavír. Tej sa začal venovať v piatich rokoch, neskôr pokračoval na ZUŠ a momentálne je študentom Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži v triede Martiny Schulmeisterové.

Od siedmich rokov sa pravidelne zúčastňuje národných i medzinárodných klavírnych súťaží, v ktorých dosahuje pozoruhodné výsledky – prvé ceny či absolútne víťazstvo si doteraz odviezol už z viac ako tridsiatich prestížnych európskych súťaží.

Teraz prichádza do Skalice, kde odohrá piesne a skladby Ludovica Einaudiho, talianskeho skladateľa a klaviristu. “…Je známy svojimi jednoduchými, no nádherne dojímavými minimalistickými dielami pre klavír a úchvatnou filmovou hudbou. Počas takmer tridsiatich rokov kariéry vydal Einaudi množstvo albumov, ktoré sa dostali na popredné priečky posluchovosti.”

Lístky v predaji na ticketportal.sk


.