Sibírska zima sa prejavila aj na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi a v normách tejto zimy sa vyvíjal aj posledný majstrovský zápas 1. ligy v jej nadstavbovej časti.

Domácim už o nič nešlo, skôr to platilo o Senici, ktorá v prípade prehry mohla spadnúť v tabuľke nižšie. Nestalo sa tak a hostia si víťazstvom udržali piate miesto. Celkový dojem zo zápasu je hmlistý, hráči korčuľovali, naháňali puk, ale hokejové kombinácie nechali vo svojich kabínach. Chýbalo nasadenie, hra do tela a dôraz pred oboma bránkami. Padlo veľmi málo gólov a víťazný gól Senice bol z kategórie náhodných. Z domácich potešil mladý brankár Rybár, ktorý podržal domáci kolektív hlavne v druhej a tretej tretine. Za predvedenú hru si nezaslúži pochvalu ani víťazné mužstvo. Bol to nezáživný hokej, ktorý diváka nemohol potešiť.

HK S.N.Ves – HC Dukla Senica 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 12. Klinga (Krempaský) – 30. Dubec (Hreus, Janík), 51. Šedivý (Hreus, Salajka)
Počet divákov: 188

Marián Horváth – tréner Spišskej Novej Vsi: “Prvá tretina z našej strany bola v celku dobrá, ujali sme sa vedenia, druhá tretina aj vzhľadom k tomu, že súper má kvalitnejšie mužstvo, začal mať viac šancí. V tretej tretine sme hráčov upozorňovali na to, že musia hrať jednoducho, rýchlejšie dávať puky von z tretiny, že musia nekompromisne hrať do tela. Myslím si, že sme dlho odolávali, dlho nás držal nad vodou mladý brankár Rybár. Druhý gól sme dostali nešťastne, musím ale priznať, že sme mali kusisko šťastia. V závere sme mali možnosť vyrovnať z trestného strieľania, nepodarilo sa to mladému Krempaskému. Aj keď sme prehrali, máme toho istého súpera v play-off, vieme čo hrá, môžeme sa neho dôkladne pripraviť .”

Lukáš Novák – kapitán Spišskej Novej Vsi: “V tejto sezóne sme začali dobre, vytvorila sa dobrá partia, potom pomaličky sa to rozpadlo a teraz hrajú mladí chlapci. Aj ja idem do Banskej Bystrice na hosťovanie so striedavým štartom, možno budem play-off hrať aj v Spišskej Novej Vsi.”

Vladimír Klinga – strelec gólu Spišskej Novej Vsi: “Som rád, že sa mi podarilo dať vedúci gól v tomto zápase. Myslím si, že sme nehrali zle, mali sme ďalšie šance, nepremenili sme a tak sme zápas prehrali.”

Pavol Klečko – tréner Senice: “Hrali sme tretí zápas v týždni, čo poznačilo aj tento zápas a tempo hry. Hra bola rozháraná, nepekná, nebol to pekný hokej, ale sme radi, že sme ho vyhrali, a tým pádom sme skončili v základnej časti na piatom mieste, čo si myslím, že je pre nás pekný úspech v tejto sezóne a tešíme sa na play off. Opäť sa vrátime do Spišskej Novej Vsi.”

Výsledky 18. kola o play off:
HK Spišská Nová Ves – HC Dukla Senica 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
ŠHK 37 Piešťany – HC Prešov “07” 1:2 (0:1, 0:0, 0:2)
HK Trnava – MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:5 (2:3, 0:1, 1:1)
HC 07 Detva – HK Dukla Michalovce 4:5 (2:0, 1:2, 1:3)
HC 46 Bardejov – HC Topoľčany 16:2 (3:1, 4:1, 9:0)


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota