Návrat z posledného kola II. ligy UBCS v Leviciach pod názvom Pohár primátora Levíc ktorý sa konal v sobotu 22.6.2013 je opäť vynikajúci. Boxeri BC RTJ na ňom získali ďalšie vzácne body do celkového hodnotenia súťaže. Turnaja sa zúčastnilo 11 oddielov pričom lekárskou prehliadkou prešlo 70 boxerov, ktorí utvorili dovedna 35 dvojíc.

BC RTJ Malacky reprezentovali len traja boxeri hoci pred odchodom boli avizovaní štyria. Najmladší účastník výpravy Marian Ružička ochorel a tak zostal doma. (Na tréningu nebol celý týždeň).

Traja naši borci Jaro Hanúsek, Dávid Michálek a Maroš Baláž reprezentovali oddiel na výbornú, hoci Jaro svoj duel v kategórii mladších dorastencov v hmotnosti do 60 kg prehral s favorizovaným Michalom Takacsom z oddielu BC Tvrdá päsť Galanta avšak výkon, ktorý podal v tomto už v poradí ich ôsmom vzájomnom dueli dvíhal divákov zo sedadiel. Lepšie technicky vybavený Takacs zaslúžene zvíťazil, hoci Jaro mu nekompromisne zatápal celé tri kolá.

Dávid Michálek mladší dorast +80 kg sa stretol taktiež s boxerom BC Tvrdá päsť Galanta, Róbertom Stojkom. Dávid už jeden duel nad týmto boxerom vyhral keď v semifinále M.-SR mladších dorastencov svojho súpera porazil verdiktom na body. Práve na tomto súperovi si poranil pravú ruku a asi 3 mesiace boxovával len s jednou rukou pretože pravou nemohol udrieť. Aj napriek tomuto handicapu súperov porážal jednou rukou a tak isto vyhral aj Olympijské nádeje a M.-SR.

Dnes porazil Roberta Stojku v prvom kole TKO, keď súpera ľavým hákom poslal na podlahu ringu a pri páde si Robert Stojka priľahol pravú nohu následkom čoho mu vyskočilo koleno. Do ringu bol privolaný lekár, ktorý mu nedokázal okamžite pomôcť a vrátiť koleno späť. Okamžite bola volaná záchranka ktorá ho odviezla do Levickej nemocnice.

Marián Baláž, starší dorastenec v hmotnosti do 64 kg deklasoval svojho súpera z oddielu BC Tvrdá päsť Galanta, Franceska Kotlára v pomere 3:0 na body.
Maroš boxoval s prehľadom a čisto zasahoval svojho súpera sériami úderov. Galanťan chcel silou mocou Maroša trafiť a ukončiť zápas pred časovým limitom. Tento krát to však Galanťanovi nevyšlo.
Tak ako v semifinále M.-SR si Malačan s Galanťanom hravo poradil a vybodoval ho v pomere 3:0 na body.
Trénerov BC RTJ Malacky zarážalo nešportové chovanie Frančeska Kotlára, ktorý v priebehu prvého a druhého kola vyzíval Maroša Baláža BC RTJ do bitky a na boj z blízka rôznymi posunkami keďže nevedel na Malačana zaboxovať. Maroš však zachoval chladnú hlavu a boxoval technicky a s prehľadom.
Keďže si Galanťan stále pýtal tak v treťom kole mu boxer BC RTJ na pokyn trénerov „naložil“ tak, že nevedel kam sa schovať a bol rád, že je po zápase.

Tréneri BC RTJ
Ali a Robo Reisenauerovci


.
Toto je čítané

Cez víkend bude opäť uzatvorený tunel Sitina

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas…

BM: Ustekana sobota