Vo štvrtok 29. apríla 2010 o 22:42 hod. bola na hasičskú stanicu v Kútoch prostredníctvom operačného strediska OR HaZZ v Senici ohlásená dopravná nehoda autobusu a kamióna s návesom na diaľnici D2 0,5km, smer ČR – Bratislava, v katastri obce Brodské, okres Senica.

Traja zasahujúci príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Senici z hasičskej stanice Kúty s technikou MB Vario po príchode na miesto nehody vnikli do autobusu, ktorý mal poškodenú pravú prednú časť cez poškodené predné okno a poskytli dvom zraneným osobám predlekársku prvú pomoc. V autobuse sa nachádzalo tridsaťšesť osôb.

Pretože nebolo možné otvoriť zadne evakuačné dvere autobusu, za pomoci ručného náradia bol vylomený zámok a dvere boli otvorené. Cez tieto dvere bola postupne vykonaná evakuácia všetkých cestujúcich.

Po evakuácii cestujúcich boli dve ľahko zranené osoby odovzdané lekárskej službe a po ošetrení boli prepustené. Na otvorenie skrine, kde bol umiestnený akumulátor bolo použité hydraulické vyslobodzovacie náradie a akumulátor bol odpojený. V dôsledku havárie bola uzatvorená diaľnica v oboch jazdných pruhoch v smere na Malacky.

Cestujúci z autobusu boli políciou prevezení na bývalú colnicu Brodské, kde čakali na náhradný autobus. Druhým automobilom, ktorý bol nehodou poškodený, bol bulharský kamión, v ktorom bol prevážaný granulit na výrobu plastov. Toto vozidlo malo poškodenú zadnú ľavú časť prívesu. Vodič tohto vozidla sa nachádzal mimo vozidla bez zranenia.

Havarované automobily zabezpečili príslušníci HaZZ proti vzniku požiaru a asistovali pri ich odťahu na odstavné parkovisko. Na mieste nehody sa nachádzala diaľničná polícia Malacky, ktorá uzavrela diaľnicu v smere na Bratislavu a premávku odklonila cez priestory bývalej colnice. Zásah bol ukončený v piatok 30. apríla 2010 o 02:07 hod.

Ivan Peťko

Pridaj komentár

.

BM: Ustekana sobota