Medzinárodný deň detí sme v obci Moravský Svätý Ján oslávili veselo, aj keď počasie nebolo najideálnejšie. Už ráno sa deti aj s rodičmi začali schádzať na futbalovom štadióne TJ Slavoj, kde ich čakalo mnoho zábavy a súťaží.

Od tých najmenších sa deti registrovali do štyroch vekových kategórií. Pre súťažiace deti boli pripravené stanovištia, na ktorých si mohli navzájom zmerať sily. Takto si vyskúšali svoje zručnosti s loptou, v „skákaní“ vo vreci, v presnosti triafania do plechoviek a ďalšie. Najviac však deti zaujali hasičské striekačky, veľké hasičské auto s húkačkami a s blikajúcim majákom. Samozrejme, že stupne víťazov boli určené pre všetkých súťažiacich. Čakali ich sladké odmeny s drobnými darčekmi, ktoré ich určite potešili. Súťažiacim boli rozdané tombolové lístky a vďaka sponzorom ich čakala pekná tombola. Šťastných vylosovaných najviac potešili fotoaparáty. Okrem toho mali deti možnosť vidieť v akcii našu futbalovú prípravku, ktorá v dramatickom zápase zvíťazila nad rovesníkmi z Lakšárskej Novej Vsi.

Ďalej: Fotografie si prezriete na sieti FACEBOOK v skupine Moravskeho Sv. Jána

Na záver mali pre deti pripravený program príslušníci policajného zboru so služobnými psami. Predviedli ako ich psí zverenci poslúchajú, dokážu vyhľadať omamné a návykové látky, alebo ako vedia zneškodniť nebezpečného ozbrojeného páchateľa. Celá akcia sa konala pod záštitou Obecného úradu Moravský Svätý Ján a Telovýchovnej Jednoty Slavoj Moravský Svätý Ján. Týmto zároveň chceme poďakovať Odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru a Dobrovoľnému hasičskému zboru Moravský Svätý Ján za spoluprácu pri organizovaní celej akcie.

Tešíme sa na vás deti aj o rok.

Michal Bordiga, člen výboru TJ


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

Trnavské rádio Tak akorát 2024