Študenti Strednej odbornej školy a Hotelovej akadémie sa zúčastnili (19. – 21. 3.) exkurzie zameranej najmä na svetovú gastronómiu  v Londýne.
studenti-hotelovej-akademie-Holic-v-londyne-pasta

Počas 3 dní navštívili niekoľko druhov prevádzok. Medzi najvýznamnejšie patrila reštaurácia a bar Galwin  at Windows, ktorá je ocenená 1 michelinovou hviezdou. Reštaurácia je súčasťou hotela Hilton a nachádza sa na 38. poschodí. Pre študentov bola pripravená beseda s managerom reštaurácie, ktorý ich oboznámil so systémom prevádzky a samozrejme požiadavkami na zamestnanie. Spestrením exkurzie bola degustácia miešaných nápojov, ktoré im pripravili barmani.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

studenti-hotelovej-akademie-Holic-v-londyne-jamie

Najzaujímavejšou časťou pobytu bola exkurzia  u svetoznámeho šéfkuchára „bez čapice„ Jamieho Olivera. Bola to reštaurácia talianskeho typu, kde sa študenti opäť dozvedeli niečo o samotnom šéfkuchárovi, o prevádzke, systéme práce, tvorbe jedál a nápojov, ale  mali možnosť vyskúšať si prípravu niektorých cestovín, ktoré si v reštaurácii pripravujú denne čerstvé.

studenti-hotelovej-akademie-Holic-v-londyne

Okrem cestovín si každý študent upiekol vlastnú foccaciu, kde mohol uplatniť vlastnú fantáziu pri využití surovín. Exkurziu sme zakončili fantastickým obedom formou dvojchodového menu. Reštauráciou nás prevádzali dvaja manažéri, jedna Angličanka a druhý Slovák. Teda študenti si veľmi dobre precvičili svoju angličtinu. Počas exkurzie sme nadviazali dobrú spoluprácu a dohodli stáže pre úspešných študentov v tejto reštaurácii.

studenti-hotelovej-akademie-Holic-v-londyne-chelsea

Okrem reštaurácii študenti navštívili najvýznamnejšie pamiatky mesta, po ktorých sa sprevádzali navzájom. Chlapcov potešila návšteva futbalového zápasu Chelsea – West Ham a dievčatá drobné nákupy na Oxford street.

studenti-hotelovej-akademie-Holic-v-londyne-tower

Pavol Miča


.
Toto je čítané

BVS odporúča napúšťať bazény pomaly a prednostne v noci

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) odporúča odberateľom napúšťať bazény pomaly, mimo odberovej špičky…

20 rokov