12. – 22. augusta sa v hlavnom meste Macedónska Skopje uskutočnili Majstrovstvá Európy B – divízie 16 ročných dievčat. Slovensky cestovali pod vedením trénerov M. Porubčan a M. Matyáš s jednoznačným cieľom a to postúpiť do A – divízie Majstrovstiev Európy.

Slovenské reprezentácie vo všetkých kategóriach až po ženskú zložku učinkujú na Majstrovstvách Európy v áčku a len kategória U16 nemala doteraz zastúpenie v A- divízii a preto bol cieľ len postup.

Malacky mali samozrejme zastúpenie a oporou slovenského družstva 16 ročná odchovankyňa basketbalového oddielu Telovýchovnej jednoty Strojár Malacky Simona Marcová. Simona patrila k líderkam teamu a v rozhodujúcom semifinálovom zápase proti Portugalsku, po ktorom Slovensky postúpili do A- divízie, bola vyhlásená za najužitočnejšiu hráčku celého zápasu, keď zaznamenala 12 bodov., 6 doskokov a získala 4 lopty.

Študentka malackého Gymnázia na Ul. 1. Mája sa nakoniec vrátila so striebornou medailou, lebo vo finálovom zápase nakoniec Slovenky podľahli maďarským rovesníčkam. Družstvo sa pripravovalo na ME dva roky a je veľkým úspechom slovenského basketbalu jeho priamy postup do A – divízie. Na turnaji v Skopje sa do All stars výberu dostali dve hráčky Slovenska A. Slámová a B. Bálintová a prvá menovaná Angelika sa stala aj najlepšou hráčkou celého turnaja. O 179 cm odchovankyňu Malaciek už niekoľko rokov prejavuje záujem viacero slovenských, ale i zahraničných klubov a je možné , že ju v drese Malaciek už čoskoro neuvidíme.

Prajeme jej veľa športových úspechov.

Branislav Orth


.
Toto je čítané

Bezplatné právne poradenstvo bude opäť aj v Malackách

Slovenská advokátska komora pri príležitosti Dňa advokácie pripravuje bezplatné právne poradenstvo pre…

BM: Ustekana sobota