Po 4-mesačnom záchranárskom lete pri oceáne v USA sa do plaviek a do bazéna vrátil Seničan Juraj Hlávek. Predstavil sa na medzinárodných plaveckých pretekoch (1.-3-11-) v novom športovom areály X-bionic Sphere v Šamoríne.

Foto: Martin Vaňo

Juraj Hlávek súťažil v disciplínach 50m a 100m motýl a v mix štafete 4x 100m voľný spôsob.
 

Foto: Martin Vaňo

V piatok nastúpil na 50m motýl, kde sa z ranných rozplavieb s druhým časom dostal do semifinále, z ktorého sa večer rovnako z druhého miesta prebojoval do finále. “Vo finále som na moje prekvapenie po 5-týždňovej príprave plával v novom osobnom rekorde 24,06s, čo stačilo na konečné 2 miesto.” povedal po plavbe Juraj Hlávek.
 

 
Jurajovou ďalšou disciplínou bola v nedeľu doobeda 100m motýl, kde z ľahka z rozplavieb postúpil do večerného finále. Vo finále plával na pekné zavŕšenie pretekov opäť v novom osobnom rekorde 53,71s a obsadil 1. miesto.
 

Foto: Martin Vaňo

“Poslednou disciplínou bola mix štafeta 4x 100m voľný spôsob (v zložení Juraj Hlávek, Juraj Klátik, Martina Cibuľková a Victoria Minarovič). O dohmat sme skončili na druhom mieste s časom 3:37,95, kde nás porazila druhá klubová štafeta.” dodal na záver medzinárodných plaveckých pretekov Seničan Juraj.
 

Foto: Martin Vaňo

Preteky boli pre Juraja Hláveka prínosné okrem novej motivácie aj zisteniami čo musí ešte zlepšiť do majstrovstiev Slovenskej republiky, ktoré sa budú konať už o pár dní (24.-26.11.) rovnako v X-bionic Sphere. Na prípravu a vyľadenie úrovne akú si predstavuje má ešte týždeň.

 


.

BM: Ustekana sobota