Po revitalizácii dvoch zón na sídlisku Juh prichádza na rad aj centrálna časť tejto lokality. Najnovším dokončeným dielom je veľký chodník vedúci popri bytových domoch na Ulici D. Skuteckého po Ulicu Ľ. Fullu.

 

 

Spomínanými dvoma sídliskovými zónami sú lokalita pri zdravotnom stredisku na Ulici Ľ. Fullu a oblasť medzi Štúrovou a Skuteckého, v rámci ktorej vznikla pešia zóna pri Coop Jednote. „Slovo, dané obyvateľom Juhu, sme dodržali. Novoopravený chodník v centrálnej časti je iba prvým krokom v etapovitej rekonštrukcii tejto zóny a obnova nezrevitalizovanej centrálnej časti sídliska bude pokračovať. Ďalším krokom bude rekonštrukcia a kompletné dobudovanie chodníkov na Ulici F. Malovaného. S mestským poslancom za Juh Jozefom Mračnom budeme diskutovať o obnove parkovísk v časti od Štúrovej po Ľ. Fullu. A ako poslednú etapu plánujeme vrátiť na Ulicu M. Tillnera obojsmernú premávku a položiť tam nový asfaltový koberec,“ komentoval zmeny vo verejných priestoroch sídliska Juh primátor Juraj Říha.
 

Stav mnohých komunikácií v meste je zlý. Za štyri roky sa nedá dobehnúť úplne všetko, preto sa niektoré projekty – podobne ako Juh – delia na etapy. Napríklad vnútrobloky na Ulici 1. mája sa neopravovali všetky naraz, ale postupne. Etapovitá rekonštrukcia sa začne v lete aj na Veľkomoravskej. V prvej fáze bude obnovená vozovka a chodníky na Bernolákovej a v križovatke s Hollého.  Druhou etapou bude výstavba cyklochodníka spolu s rekonštrukciou a obrubníkov a parkovísk na Veľkomoravskej ulici. Tretiu etapu budú predstavovať chodníky – jeden smerujúci od Hollého sa rozšíri aj pre cyklistov a po osadení nových obrubníkov sa bude rekonštruovať aj cesta. Lokalita Veľkomoravskej ulice má naplánované postupné opravy až do roku 2021.
 

Aj Námestie SNP podstúpi rekonštrukciu po častiach, pričom prvá by sa mala začať už tento rok. Ak bude vývoj mestského rozpočtu priaznivý, ešte v  roku 2018 by sa jej mohla dočkať aj Záhorácka ulica za Korzom či chodníky na Boženy Němcovej a Rudolfa Dilonga.

 

-lp-/-red-

 


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota