Fifo a Vierka natočili novučičké CD pre deti plné pesničiek a dobrodružstiev, aké svet nevidel. Názov CD je rovnomenný ako názov ich predstavenia, či knižky (vydanej v roku 2018) Fifo, Vierka a začarované prasiatko.

Po celom Slovensku mohli deti spolu s Vierkou a Fifom zachraňovať zvieratká pred zlomyseľným škriatkom Špinkom na ich predstaveniach. Teraz však prichádzajú priamo domov ku všetkým deťom, aby si mohli spolu nielen pomáhať, ale i zaspievať už známe pesničky Haló haló, Cestou necestou, Tlačíme, Ťaháme, Čistíme a Raz dva tri.

Ako autori i hrdinovia rozprávky hovoria: „Aby sme odľahčili prácu rodičom pri čítaní rozprávky, rozhodli sme sa natočiť celý príbeh i s pesničkami. Najviac by nás ale potešilo, keby sa všetky deti stali súčasťou našej Fifolandie a tvorili by s nami nové príbehy.“

Anotácia rozprávky: Jedného krásneho dňa sa “Prasiatko Kvík” prestalo umývať, čistiť si zúbky, upratovať po sebe a prestalo sa i česať vlásky. Malý huncút “Škriatok Špinko” začaruje na 100 rokov neposlušné prasiatko a unesie ho na svoj hrad. Keďže Fifo a Vierka majú dobré srdce, rozhodnú sa prasiatku pomôcť. Potrebujú k tomu však pomoc všetkých detí a zvieratiek, ktoré žijú v rozprávkovej krajine. Počas svojej cesty pomáhajú priateľom, ktorí im na oplátku prisľúbia svoju pomoc. Napokon dôjdu až k samému hradu škriatka a vyslobodia prasiatko. To im sľúbi, že už bude dobré a že bude robiť všetko ako sa má. Celý dej je sprevádzaný poučnými témami ako sú osobná hygiena, základy správneho chovania,  dôležitosť priateľstva a pomoc blížnemu.

Výrobu CD podporilo Mesto Senica v rámci projektu Fond pro Senica. Fifo a Vierka odohrali predstavenia  po ôsmich škôlkach v Senici bez nároku na honorár  ako poďakovanie. Z toho každá zo škôlok dostala jedno CD ako darček. Mestu Senica darovali  20 kusov cd do súťaží, či propagácií.

Ďalej patrí poďakovanie majiteľom Lekárne Centrum a Grand Hotel Senica Danke Odráškovej a Jožkovi Beňovi.


.

BM: Festival Záhrad