Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov Ceny primátora mesta Skalica, Ceny mesta Skalica, a tiež návrhy na čestné občianstvo. Informovala o tom Alena Javorská zo sekretariátu primátorky.

Čestné občianstvo udeľuje mesto osobám, ktoré sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a zveľadenie mesta, ochranu jeho záujmov a šírenie jeho dobrého mena, alebo obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi.

Cena mesta sa udeľuje osobám alebo kolektívom, ktoré sa v Skalici narodili alebo žili, či pôsobili a zaslúžili sa o jeho rozvoj, zveľaďovanie, šírenie jeho dobrého mena, alebo iným spôsobom dosiahli vynikajúce výsledky. Cena primátora sa udeľuje medzi iným za vynikajúce výsledky dosahované na poli rozvoja mesta v oblasti kultúry, vedy, vzdelávania a tradícií, spoločenského a duchovného života, športu a zdravotníctva.

Pravidelne sú tieto ocenenia udeľované v predvečer podujatia Skalické dni. “Návrhy treba podať v písomnej forme na podateľňu alebo elektronicky na podatelna@mesto.skalica.sk. Návrh musí obsahovať dôvod nominácie a krátky životopis navrhovaného. Termín podania je do 30. apríla,” uviedla Javorská.


.
Toto je čítané

Prezidentka so svojím tímom vysadila na Záhorí 6000 stromov

Prezidentský les sa počas soboty (20.4.) rozrástol o ďalších vyše 6000 stromov.…

BM: Ustekana sobota