Vianočné sviatky sú nie len o preplnenom stole a stromčeku, ale aj o vyčarovaní úsmevu na tvárach našich najbližších. Naše občianske združenie 90871.sk sa rozhodlo potešiť obyvateľov nášho domova dôchodcov v Moravskom Svätom Jáne, ktorí bohužiaľ nie všetci môžu byť teraz v kruhu svojich rodín.

Ešte pred Vianočnými sviatkami vznikla myšlienka podporiť a pomôcť obyvateľom domova dôchodcov. Domov dôchodcov prejavil záujem o materiálne zabezpečenie, ktoré je už vplyvom času opotrebované a nefunkčné (rádiomagnetofón, malý záhradný gril a záhradné stoličky).

Bohužiaľ na materiálnu zbierku nikto nereagoval. Preto sme sa rozhodli ako členovia združenia medzi sebou vyzbierať sa a kúpiť aspoň rádiomagnetofón. Zbierku však nebolo potrebné robiť. Ku koncu roku sa vyplácali poslanecké odmeny za vykonávanie mandátu (za rok 2010 to bolo 48 €). Kedže ako poslanec som hlasoval proti vyplácaniu odmien, rozhodol som sa tieto peniaze venovať na kúpu rádiomagnetofónu (47,90 €) .

Darom sme sa rozhodli potešiť obyvateľov domova priamo na Štedrý deň, kedy sme ich pred obedom navštívili. Dar do rúk obyvateľom domova priniesli členovia OZ Jana Červenková, Jana Leskovská a ja. Autor myšlienky vianočnej zbierky a člen OZ Matej Ježek sa bohužial nemohol zúčastniť.

Veľmi nás potešila úprimná radosť po rozbalení darčeka. Starý rádiomagnetofón už hral veľmi zle. Obyvatelia domova sa potešili, že konečne si budú môcť lepšie vypočuť svätú omšu, či ich obľúbené hudobné nosiče.

Táto radosť nám ukázala, že robiť podobné veci má zmysel, a preto naše občianske združenie 90871.sk v nich bude pokračovať.

Štastné a veselé praje celé OZ 90871.sk.


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota