Preventívne opatrenia pre prvý prípad koronavírusu na Záhorí prijali Bratislavský a Trnavský kraj a rovnako aj mestá a obce na Záhorí.

ilustračné foto 123rf.com

“Z dôvodu opatrení, ktoré prijal Bratislavský samosprávny kraj, ako aj toho, že trnavská župa je pre študentov tranzitným regiónom, bolo dnes rozhodnuté o prijatí niektorých preventívnych opatrení na zabránenie šírenia koronovírusu.” informuje Záhorí.sk trnavský župan Jozef Viskupič.  Do konca týždňa budú zavreté stredné školy, v Úrade TTSK platí zákaz návštev a budú zrušené všetky verejné akcie organizované župou.

Od zajtrajšieho dňa, utorka 10. marca, až do piatka 13. marca 2020, budú zavreté všetky stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK. Rovnaklo sú už zatvorené aj stredné školy na území Bratislavského samosprávneho kraja.

Základné a materské školy zatvorilo mesto Malacky už od pondelka. „Prosím verejnosť, aby nepodliehala panike a venovala dostatočnú pozornosť prevencii v súvislosti so šírením nového koronavírusu,“ zdôraznil primátor mesta Juraj Říha.

Situáciu v súvislosti so šírením koronavírusu nechceme podceniť. RÚVZ nám odporučil minimalizovanie rizík, preto sme od utorka do piatka pristúpili k zatvoreniu umeleckej školy, centra voľného času, detských jaslí a stopnutiu všetkých krúžkov na školách. Rovnako od utorka do konca týždňa bude pre verejnosť zatvorený dom kultúry, plaváreň, športová hala a zimný štadión. Od stredy do piatka budú v rámci preventívnych opatrení zatvorené aj všetky mestské materské a základné školy,“ konkretizuje súbor prijatých opatrení primátor Senice Martin Džačovský.

Rovnako postupuje aj väčšina obcí v okresoch Malacky, Senica, Skalica a zatvoria do konca týždňa základné a materské školy.

Zakázané sú návštevy v zariadeniach verejných a neverejných poskytovateľov sociálnych služieb a v nemocniciach Malacky a Skalica.

Pre obyvateľov budú nedostupné obecné a mestské úrady. Odporúča sa všetku potrebnú agendu vybaviť elektronicky alebo telefonicky.

Zrušené sú kultúrne podujatia a zatvorené plavárne. Divákom kultúrnych podujatí bude vstupné vrátené.

Pre bližšie informácie prosím sledujte mestké a obecné webstránky svojho mesta a obce.


Aktuálne sledujeme


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota