Na viacúčelovom športovom ihrisku v areáli Základnej školy s materskou školou Jána Mudrocha v Senici sa dokončuje výmena zeleného povrchu a ochranných sietí. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.

foto: Senica.sk

Ihrisko s rozmermi 33 krát 18 metrov už neplnilo svoj účel pre príliš opotrebovaný umelý povrch. “Radnica vypracovala a podala žiadosť o poskytnutie dotácie z programu Podpora rozvoja športu na rok 2019 so zameraním na výstavbu multifunkčných ihrísk, výstavbu detských ihrísk, údržbu ihrísk, štadiónov a inej športovej infraštruktúry,” uviedlo mesto.

Výmena starého opotrebovaného povrchu ihriska v podobe umelého trávnika uskutočňuje firma Slovimm z Holíča na základe výberového konania. “Obnova ihriska je realizovaná s finančnou podporou, ktorú sa mestu podarilo po opakovanej žiadosti získať z Úradu vlády SR v sume 10.000 eur, zvyšok je financovaný z rozpočtu mesta,” informovala Mária Výletová z finančného oddelenia mestského úradu.

Celkovou výmenou umelého povrchu a realizáciou ochranného sieťového oplotenia sa vytvorí bezpečné športovisko, ktoré bude opäť bezpečné pre všetky cieľové skupiny a bude využívané aj na organizovanie športových turnajov. “Povrch nášho školského ihriska bol už veľmi opotrebovaný a zdevastovaný, zadržiavala sa na ňom voda, takisto ochranné siete neplnili svoju funkciu,” doplnila riaditeľka školy Anna Parízková.

Zrekonštruované ihrisko bude slúžiť všetkým vekovým kategóriám obyvateľov mesta Senica, ktorí využívajú ihrisko a sú nadšencami športu. “Ihrisko bude verejne prístupné a budú ho môcť využívať školáci na hodinách telesnej výchovy i v rámci športovo–záujmových krúžkov, deti z materskej školy a v neposlednom rade aj široká verejnosť,” uviedla Výletová.

“Podľa zmluvy je termín ukončenia realizácie stanovený na záver marca, podľa postupu prác sa tak však stane skôr, zrejme už záverom tohto týždňa do 20. marca,” informovalo mesto.


.

BM: Kralici