René Černý (23) z Borského Mikuláša bodoval na sútaži Arnold Sport Festival 2020 v Ohio, Colombus USA.

René Černý priviezol na Záhorie trofej za 1. miesto v súťaži v mŕtvom ťahu v kategórii junior do 110kg a za 2.miesto za najväčšiu dvihnutu váhu v kategórii Junior.

Na každú jednu súťaž sa pripravuje ako hovorí na 120%. “Cvičím popravde každý deň, ale pred súťažou sú tréningy viac intenzívne.” hovorí o príprave na súťaže René Černý. Dôležitou súčasťou prípravy je kvalitná strava, tvrdý tréning a disciplína.

Splnil si svoj sen účasťou na jednej z najväčších súťaží na svete – Arnold Sport Festival, ktorý sa koná v americkom meste Ohio. “Som nesmierne vďačný, že som sa kvalifikoval na túto súťaž a že mi bol môj sen vôbec umožnený v takej krátkej dobe akej sa venujem powerliftingu. Silno dúfam, že sa mi ešte niekedy za život poradí tam dostať a podať ešte lepšie výsledky.”  René sa teraz pripravuje na majstrovstvá Európy a v hľadáčiku má aj tie svetové.

René Černý s priateľkou.

Súťaž Arnold Sport Festival 2020 je pomenovaná po Arnoldovi Schweizeneggerovi. V meste Ohio (Colombus v USA) sa konala začiatkom marca a zúčastnilo sa jej 22 tisíc športovcov z 80 krajín sveta.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota