Fakultná nemocnica AGEL Skalica využila letné mesiace na dôslednú prípravu na prípadnú tretiu vlnu pandémie. Priaznivá pandemická situácia umožnila, aby si zdravotníci z časti aj oddýchli a vybrali si dovolenky, ktoré počas prvej a druhej vlny pandémie kvôli ich permanentnému nasadeniu nemohli čerpať.

Nemocnica má pripravený pandemický plán, kontrolou prešli technické a technologické zariadenia. V zmysle príkazu ministra zdravotníctva už nemocnica poskytuje od tohto týždňa aj možnosť verejnosti dať sa otestovať nielen komerčnými PCR testami, ale aj antigénovými testami.

,,Prvá a druhá vlna pandémie nám ukázala, aký režim je potrebné nastaviť pre efektívne liečenie a postupy v rámci hospitalizácie pacientov s koronavírusom. Získali sme mnoho skúseností v rámci organizácie, logistiky, ale aj z medicínskej stránky. Nastavili sme procesy starostlivosti o pacienta s ochorením COVID-19 a pripravili sme nový pandemický plán, ktorý pri zhoršení situácie počíta s reprofilizáciou lôžok v prípade príkazu Ministerstva zdravotníctva SR,“ uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár. Nemocnica počas letných mesiacov hospitalizovala len sporadicky covid pozitívneho pacienta a  všetci veria, že tento stav zostane čo najdlhšie. Samozrejmosťou je zabezpečenie dostatočných zásob ochranných osobných pomôcok.

Rozširujeme otváracie hodiny mobilného odberového miesta

Od stredy 25. augusta poskytuje nemocnica aj možnosť antigénového testovania za poplatok 5 EUR, a to 7 dní v týždni v mobilnom odberovom mieste (MOM). V pracovné dni sa testuje od 7.00 do 15.30 hod. s prestávkou na obed od 11.30 do 12.00 hod., cez víkendy od 7.00 do 11.00 hodiny. Na testovanie nie je potrebné sa objednávať, stačí prísť, dať sa otestovať a zaplatiť manipulačný poplatok 5 EUR. Každý testovaný dostane potvrdenie o výsledku testu do 15 minút.

Odbery na PCR diagnostiku covid -19 sa realizujú v mobilnom odberovom mieste v režime 7 dní v týždni v rozsahu 4 hodiny denne, a to od 7.00 do 11.00 hod. Vyšetrenie  sa uhrádza v pracovné dni v klientskom centre alebo v MOM, cez víkendy výhradne v hotovosti v MOM. Výsledky víkendových odberov získajú  testovaní v pondelok.

Mobilné odberové miesto je počas sviatkov zatvorené. Netestuje sa v nedeľu 29.8., v stredu 1.9. ani 15.9.

Aj naďalej poskytuje nemocnica aj možnosť dať sa v nemocnici otestovať komerčne viacerými druhmi PCR testov, alebo využiť ešte do konca augusta aj výhodné rodinné balíčky. Záujemcovia sa musia vopred objednať na www.agellab.sk alebo na rezervacie.agel.sk.


.

BM: Kralici