Ochorenia konečníka a ich liečba je predmetom záujmu lekára – proktológa. Proktologická ambulancia sa otvára vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica v stredu 10. novembra a bude zameraná na chirurgickú liečbu ochorení konečníka. Riešeniu intímnych problémov typu hemoroidy, análne svrbenie, análne trhliny a rektálne polypy predchádza vždy konzultácia v proktologickej ambulancii, na ktorú sa treba objednať.

Rozsah ťažkostí, ktoré súvisia s oblasťou konečníka a vyžadujú si odbornú konzultáciu v ambulancii proktológa, je pomerne široké. Najčastejšie privádzajú pacientov do proktologickej poradne hemoroidy. „Hemoroidy a ligatúry hemoroidných uzlov riešime ambulantne tzv. rádiofrekvenčnou liečbou. U hemoroidov IV. stupňa už využívame tzv. Longovú operáciu. Ide o veľmi šetrný výkon, kde je už nutná plánovaná hospitalizácia do 48 hodín,“ osvetlil primárne zameranie proktologickej ambulancie primár Chirurgického oddelenia Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Milan Skladan.

Konzultácie onkologických ochorení v oblasti konečníka a hrubého čreva tiež spadajú do pôsobnosti proktológa. „Aj keď ide o veľmi chúlostivé partie, ktoré nechávame zväčša ukryté aj pred najbližšími, návštevy v ambulancii proktológa sa netreba obávať. Snažíme sa o maximálnu intimitu nielen pri vyšetrení, ale aj v priebehu zákrokov a operácií,“ uviedol na margo obáv budúcich pacientov ambulancie MUDr. Skladan, ktorý bude s kolegami z chirugického oddelenia I. Slovianynom a V. Korolom lekárom proktologickej ambulancie.

Pre konzultácie problémov intímneho charakteru budú vyhradené stredy od 11.00 hod. do 15.30 hod. v priestoroch súčasnej chirurgickej zákrokovej ambulancie. Klienti sa na konzultácie objednávajú cez rezervačný systém skalickej nemocnice.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM: Ustekana sobota