Na Záhorskej knižnici v Senici dokončil jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) obnovu fasády. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.

“Budovu sme zateplili, namontovali sme prístrešky a upravili sme aj chodníky v jej okolí. Doteraz sme investovali takmer 100.000 eur a pokračovať budeme v novom roku,” uviedlo komunikačné oddelenie TTSK.

Na jar bude zriaďovateľ v investíciách pokračovať. “Novú fasádu budeme zdobiť farebným muralom od výtvarníčok Veroniky Obertovej a Michaely Čopíkovej z OvéPictures. Cieľom je aj vďaka nemu do knižnice prilákať nových čitateľov,” doplnila samospráva.

Plocha draka Knihy.Zahori

Farebný mural vybrala hodnotiaca komisia spomedzi 28 návrhov od 17 autorov. Cieľom umeleckého diela je zatraktívniť knižnicu v očiach čitateľov.

Som rád, že sme dali priestor umelcom a k finálnemu vizuálu sme sa dopracovali prostredníctvom verejnej súťaže. Víťazné dielo považujem za moderné. Napriek tomu, že je pomerne abstraktné, je úzko späté s charakterom knižnice,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota