Na Záhorskej knižnici v Senici dokončil jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) obnovu fasády. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.

“Budovu sme zateplili, namontovali sme prístrešky a upravili sme aj chodníky v jej okolí. Doteraz sme investovali takmer 100.000 eur a pokračovať budeme v novom roku,” uviedlo komunikačné oddelenie TTSK.

Na jar bude zriaďovateľ v investíciách pokračovať. “Novú fasádu budeme zdobiť farebným muralom od výtvarníčok Veroniky Obertovej a Michaely Čopíkovej z OvéPictures. Cieľom je aj vďaka nemu do knižnice prilákať nových čitateľov,” doplnila samospráva.

Farebný mural vybrala hodnotiaca komisia spomedzi 28 návrhov od 17 autorov. Cieľom umeleckého diela je zatraktívniť knižnicu v očiach čitateľov.

Som rád, že sme dali priestor umelcom a k finálnemu vizuálu sme sa dopracovali prostredníctvom verejnej súťaže. Víťazné dielo považujem za moderné. Napriek tomu, že je pomerne abstraktné, je úzko späté s charakterom knižnice,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.


.