Chod basketbalového klubu MŠK BO Holíč v roku 2021 bol poznačený tak ako dianie v celej spoločnosti na Slovensku ochorením COVID-19 a následnými opatreniami.

V úvode roka všetci verili v rozbehnutie súťaže, v ktorej stihli hráči Holíča úspešne odohrať jedno stretnutie, no opatrenia hlavného hygienika SR a následné rozhodnutie hracej komisie SBA povolili odohratie súťaží len v najvyšších súťažiach SBA. Po uvoľnení protipandemických opatrení odštartovali muži prípravu vo viere odohratia úplného ročníka 2021-2022. Po úspešnom vstupe Holíčanov do súťaže mal prísť vrchol pre väčšinu hráčov v podobe odohratia zápasu v Slovenskom pohári s najúspešnejším klubom na Slovensku BK Inter  Bratislava v domácom prostredí ŠH Kollárová v Holíči, čo by bol za ideálnych podmienok veľkým sviatkom pre všetkých priaznivcov basketbalu v regióne Záhoria. No pandemická situácia opäť zasiahla do spoločenského i športového života a neumožnila odohrať spomínaný zápas v SP, ale aj prerušila prebiehajúcu sezónu v II. lige mužskej časti klubu a s ťažkosťami rozbehnutý tréningový cyklus v detskej kategórii. Do roku 2022 vstupujeme so želaním návratu k bežnému spôsobu spoločenského aj športového života.

Nathaniel Knizkaren 2023

Ďakujem Mestu Holíč, všetkým sponzorom, mediálnym partnerom a fanúšikom za podporu nášho basketbalového oddielu počas pôsobenia v basketbalovej lige.

Ľubomír Marenčík, trenér


.

BM: Kralici