Senickí dopraváci riešili dnes ráno dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranila 60-ročná žena.

Pár minút po 7:00 došlo, na Námestí Oslobodenia v Senici, k zrážke terénneho auta a staršej chodkyne. Tá mala prechádzať cez osvetlený priechod pre chodcov, keď do nej narazila 52-ročná vodička na aute Jeep. Pri nehode chodkyňa utrpela zranenie hlavy, ktoré si vyžiadalo ošetrenie v nemocnici. Policajti vykonanými dychovými skúškami alkohol u žien nepotvrdili. Na objasnení presnej príčiny a okolností nehody policajti naďalej pracujú.


Opätovne apelujeme na vodičov, aby sa pri zhoršenej viditeľnosti o to viac sústredili na jazdu a všímali si okolie. Najmä v skorých ranných hodinách, keď sa ľudia presúvajú do práce, je na cestách zvýšený pohyb vozidiel, ale aj chodcov. Je preto nevyhnutné, aby vodiči zvýšili svoju pozornosť, jazdili opatrne a v blízkosti priechodov pre chodcov spomalili natoľko, aby boli schopní včas zareagovať.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Chodcom odporúčame, aby používali reflexné prvky, a to aj v prípade, že prechádzajú po priechode pre chodcov. Pravidlo “vidieť a byť videný” už totiž zachránilo nejeden život. Cez cestu prechádzajte len v prípade, ak ste si istí, že je to pre vás bezpečné a že vás vodič prichádzajúceho auta zaregistroval. Nezabúdajte, že pri strete s autom ste to vy, kto “ťahá za kratší koniec”.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.


.

BM: Kralici