Nefalšovaná radosť z pohybu a športu bola v marcové dni cítiť v cirkevnej základnej škole na hodinách telesnej výchovy. Prvostupniarom sa venovali lektorky zo Slovenskej rope skippingovej asociácie.

Pracovať so švihadlom deti učila športovkyňa maďarského pôvodu, viacnásobná majsterka sveta a Európy v skoku na švihadle Adrienn Bánhegyi a koordinátorka projektu Pavlína Hadová.

Deti súťažili v rôznych disciplínach, naplno si zabehali a v závere hovorili o tom, že švihadlá si chcú zaobstarať aj domov.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Adrienn Bánhegyi je účastníčkou súťaže Česko Slovensko má talent a skákaniu na švihadle sa venuje 30 rokov, je tiež členkou najväčšieho cirkusu na svete Cirque du Soleil. Veľký úspech teda malo aj jej vystúpenie pre deti počas našej návštevy. S úžasom v očiach a pootvorenými ústami sledovali Adriennine ukážky. Okrem iného je aj držiteľkou dvoch svetových rekordov. „Deti potrebujú teraz čo najviac podobných aktivít, ktoré im nahradia to, čo počas pandémie stratili – zážitky a radosť,“ hovorí zástupkyňa pre cirkevnú ZŠ Adriana Sniščáková.

Cirkevná základná škola sa tak stala súčasťou pilotného projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR – Inovatívne formy vzdelávania na hodinách telesnej výchovy na I. stupni ZŠ – moduly. Slovenská rope skippingová asociácia sa stala jednou z organizácií, ktoré uspeli vo výbere športových aktivít tohto projektu. Modul zostavili zo šiestich vyučovacích hodín telesnej výchovy a zamerali sa na pohybové aktivity práve so švihadlom.

Text a foto: -naty-


.

BM: Ustekana sobota