V minulom článku, v ktorom bol predstavený nový tréner A-mužstva – pán Juraj Jarábek, sme vám prezradili, že mužstvo môže očakávať pre nasledujúcu sezónu 2022/2023 príchod posíl v podobe nových hráčov. Dnes vám prinášame rozhovor s prvými dvomi hráčmi, ktorí prichádzajú posilniť mužstvo do bojov vo Fortuna lige. Sú nimi Roman Haša a Peter Čögley.

Ako prvého sme vyspovedali Romana Hašu, ktorý prichádza do Skalice po dvoch rokoch. Roman je český futbalový útočník, ktorého posledné účinkovanie bolo v mužstve ŠKF Sereď.

Čo vás napadlo ako prvé, keď ste dostali ponuku od MFK Skalica byť jedným z hráčov pre nasledujúcu sezónu, resp. ako ste túto ponuku vnímali?
V podstate tým, že Sereď, a teda klub, v ktorom som pôsobil nedostala licenciu a dozvedeli sme sa, že v lige končíme, tak nebolo nad čím z mojej strany váhať. V Skalici som pôsobil pred dvomi rokmi, darilo sa mi tam a zároveň som tam blízko domova, takže moje rozhodnutie bolo jednoznačné.

Tešíte sa na návrat do známeho prostredia po dvoch rokoch?
Áno, rozhodne. Je to pre mňa známe prostredie, viem do čoho idem, všetkých tam poznám, takže sa na to strašne teším a je to pre mňa nová výzva.

S akými cieľmi prichádzate do klubu?
Tým, že sa naskytla možnosť pre klub hrať Fortuna ligu, tak prvotným cieľom bude, aby sme sa snažili udržať postavenie mužstva na popredných priečkach, čo dúfam, že aj splníme. Samozrejme je cieľom hrať kvalitný futbal a snáď sa mi podarí dať aj pár gólov (smiech).

Čo konkrétne môžu od vašej osoby očakávať fanúšikovia a samotný klub?
V Skalici boli na mňa zvyknutí, že som vedel dať každú sezónu tak 13-14 gólov, aj keď síce v druhej lige. Takže dúfam, že aspoň tých 8-9 gólov sa mi podarí dať. Ale ako hovorím, prvotné bude, aby sme zaistili mužstvu popredné priečky v tabuľke.


Ďalšou posilou, ktorú sme pre vás dnes vyspovedali je Peter Čögley, ktorý prichádza do Skalice z postu pravého obrancu ViOn Zlaté Moravce.

Bolo pre vás rozhodnutie stať sa hráčom MFK Skalica jednoznačné alebo ste mali aj iné ponuky?
Bolo to pre mňa jednoznačné. Ešte nikdy som nezažil také rýchle rokovanie o novej zmluve, ako práve v Skalici.

Čo vás nakoniec presvedčilo byť súčasťou MFK Skalica, okrem teda hladkého priebehu rokovania?
Vyslovene záujem trénera, a to ako som hovoril, že v podstate za 2 hodiny sme boli na všetkom dohodnutí, všetko bolo rýchle, korektné a priame.

Máte nejaké vytýčené ciele, ktoré by ste chceli v tomto mužstve dosiahnuť?
Samozrejme zabezpečiť, aby mužstvo obsadilo čo najlepšie umiestnenie v tabuľke. Určite je potrebné ukázať kvalitu, ktorú mužstvo má, nakoľko v Skalici sa pracuje veľmi koncepčne a dlhodobo, cca 3-4 roky, sa udržiava Skalica na 3.mieste. Mužstvo je teda stále zvyknuté vyhrávať a teraz máme perfektnú príležitosť ukázať, že si to miesto vo Fortuna lige skutočne Skalica zaslúži.

Aké su vaše najsilnejšie stránky a prečo si myslíte, že si vás klub vybral ako posilu?
To sa musíte opýtať trénera (smiech). Ale nie, myslím si, že určite zavážili moje skúsenosti a tréner vie, že mojou silnou stránkou sú predovšetkým centre, ako aj fyzičnosť, kondičnosť a schopnosť čítať hru. Tiež sa nebojím ísť do hry naplno, aj keď som výškovo menší, čiže každý hráč má svoje silné a slabé stránky, no dôležité je na tých slabých stránkach popracovať a silné stránky si udržiavať.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota