Dopravní policajti si v piatok (5.8.) ráno preverili vodičov na cestách v okrese Senica. Krátko pred 7:00 nafúkali hneď dvaja.

  • Pozitívnu dychovú skúšku mala 38-ročná žena z okr. Senica. Ženu zastavila policajná hliadka v obci Sobotište a policajtom tvrdila, že pila iba večer vodku s pivom.
  • V dychu jej policajti vzápätí namerali najskôr 0,61 a o 20 min neskôr 0,67 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,4 promile. V takomto stave bola na ceste vyzdvihnúť deti na chatu.

Policajti jej ďalšiu jazdu zakázali a ženu eskortovali do cely policajného zaistenia. Žena je podozrivá z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v tzv. super rýchlom konaní bude rozhodnuté o jej vine a treste.

Záhorácke rádio 2024 01
  • Krátko pred tým fúkol na tom istom mieste za volantom aj ďalší muž. Ten jazdil na aute s takmer 0,7 promile a dopustil sa priestupku v doprave, za čo mu hrozí rovnako zákaz činnosti a pokuta.

“Za tento týždeň odhalili policajti iba v okrese Senica 5 vodičov, ktorí šoférovali auto pod vplyvom alkoholu. Aj napriek vysokým teplotám a dodržiavania pitného režimu, toto nie zákon tolerovaný spôsob. Jazdite radšej s triezvou hlavou a bezpečne,” informovala Záhori.sk policajný hovorkyňa Mária Linkešová.


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

BM: Ustekana sobota