O post primátora Senice sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Juraj Moravčík. Bude kandidátom strany Život-NS, informoval o tom na sociálnej sieti.

Foto: Facebook

Podľa jeho slov sa rozhodol kandidovať z toho dôvodu, že chce využiť svoje kontakty a pracovné skúsenosti, ktoré nadobudol počas práce v štátnych orgánoch. “Počas môjho pôsobenie na Ministerstve dopravy a výstavby SR sa mi podarilo získať pre mesto možnosť opätovne komunikovať o možnosti budovania obchvatu Senice,” uviedol kandidát na primátora.

Moravčík pôsobí od roku 2020 ako poslanec Mestského zastupiteľstva v Senici, kde bol členom zoskupenia nezávislých poslancov s názvom Tím Senica, z ktorého vystúpil v polovici júla. Neúspešne kandidoval v roku 2020 do Národnej rady SR na kandidátke hnutia Sme rodina.

Ďalej: Primátor Senice prekvapil svojim rozhodnutím

Doteraz oficiálne avizoval kandidatúru na primátora Senice iba Adam Jakubáč, ktorý kandiduje ako nezávislý. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.


.