Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vyhrali v piatkovom zápase 15. kola Fortuna ligy na pôde MFK Skalica 4:1. Na čele tabuľky zvýšili svoj náskok pred druhým Spartakom Trnava na sedem bodov, Skalica figuruje na desiatej pozícii.

foto mfkskalica.sk

Skóre otvoril v 11. minúte kapitán hostí Vladimír Weiss z pokutového kopu, dva góly v rýchlom slede pridali tesne pred prestávkou Juraj Kucka a Aleksandar Čavrič. V druhom dejstve upravil na 4:0 Tigran Barseghjan, krátko pred koncom zmiernil prehru domácich striedajúci Andrej Fábry. Kucka prišiel do tímu úradujúceho majstra v lete a nemal najlepší štart do sezóny, teraz však dokázal skórovať v troch zápasoch za sebou, keď dal gól Bazileju (3:3) v EKL a v nedeľu zariadil “belasým” výhru 1:0 v Michalovciach.

Fortuna liga – 15. kolo: MFK Skalica – ŠK Slovan Bratislava 1:4 (0:3)

Góly: 88. Fábry – 11. Weiss (z 11 m), 44. Kucka, 45. Čavrič, 58. Barseghjan.
Rozhodovali: Královič – Hancko, Jekkel,
ŽK: Hollý, Vlasko – Weiss, Kašia,
3000 divákov

Skalica: Šemrinec – Čögley, Blažek, Podhorin, Černek – Nagy (77. Šebesta), Hollý (46. Potoma) – Baumgartner (62. Mihalík), Vlasko (62. Fábry), Yao – Haša (62. Mášik)

Slovan: Chovan – Pauschek (82. Hrnčár), Kašia, Voet, De Marco – Čakvetadze (82. Rabiu), Kankava, Kucka (61. Mustafič) – Barseghjan, Čavrič (61. Medveděv), Weiss (61. Green)

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner Skalice: “Chalanom nemám v podstate čo vytknúť, my hráme dobre. No pri chybách a nepremenených šanciach nemôžeme pomýšľať na body. Mali sme dobrý vstup do zápasu, no Slovan udrel z prvej akcie. Súper hral dnes naozaj dobre, dlho som ich nevidel takto vložených do zápasu. Ak si necháte od Slovana streliť dva góly za minútu, ťažko sa to otáča.”

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: “Samozrejme, prišli sme si po tri body, čo na pôde súpera nie je vždy ľahké. Predpokladali sme, že Skalica bude hrať aktívne a pôjde do súbojov. My sme dnes hrali dobre a konečne aj efektívne so štyrmi presnými zásahmi v koncovke. Zbytočný gól na konci, prepadli sme v strede, Aďo tú loptu takisto mohol chytiť, no nevidel ideálne. S hrou som však spokojný, bolo tam veľa dobrých výkonov i herná disciplína, aj keď sú veci, ktoré si, samozrejme, musíme odpustiť.”


.

BM: Ustekana sobota