V 5. kole cestovala Dukla do Púchova s dobrou formou, po 3 výhrach v rade si Seničania verili aj na ďalší bodový zisk, naopak domáci Púchov v tejto sezóne na domácom ľade ešte nevyhral.

Foto: Adriana Krutá

Od úvodných minút sa hral pomerne vyrovnaný hokej, prvú možnosť na otvorenie skóre dostali domáci hráči po vylúčení Horvátha, krátko nato si zahrali v početnej výhode aj Seničania, ale obaja brankári boli pozorní. Ďalšiu presilovku hrali hostia v 16. minúte, ale ani tá úspešný zásah nepriniesla, a tak sa išlo do šatní za nerozhodného stavu 0:0.

V druhej tretine boli domáci lepším tímom, Seničania kopili chyby a na súpera nestačili, čo v 26. minúte viedlo k úvodnému gólu. Po prebratí puku v strednom pásme a presnej nahrávke od Brňáka otvoril skóre Filip Šedivý. Krátko nato sa Púchov tešil aj z druhého presného zásahu. Po nesprávnom striedaní hráčov Dukly dostali možnosť presilovky, ktorú aj využili. Hrušíkovu strelu od modrej Košút len vyrazil pred seba, tam ale odrazený puk prebral Marek Minárik a zvýšil vedenie svojho tímu na 2:0. V 35. minúte prišlo na štadióne k technickým problémom, hráči boli na takmer 40 minút poslaní do kabín a čakalo sa na výmenu rozbitého plexiskla. To sa domácim usporiadateľom napokon podarilo a zápas mohol pokračovať. Dukle vynútená pauza prospela, v 38.minúte znížil na rozdiel jedného gólu David Jaša, keď krásne zakončil po nezištnej prihrávke od Samuela Funteka.

Pálfyovci Knihy.Zahori

V tretej časti hry sa Dukla dostala znova viac do hry, ale po kontaktnom góle už nedokázali pridať ďalší. Gólmani na oboch stranách boli pozorní, na strane hostí niekoľkokrát podržal tím Samuel Košút, ktorý nakoniec kapituloval až v 58. minúte, keď ho zblízka prekonal Tomáš Hajský. Seničania sa odhodlali ešte k hre bez brankára, ale 32 sekúnd do konca poistil víťazstvo domácich Boris Deneš.

Poďakovanie patrí nielen hráčom, ale aj fanúšikom, ktorí znova prišli v hojnom počte podporiť svoj tím.

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Športovo treba uznať, že domáci vyhrali zaslúžene, dve tretiny boli lepším tímom. V záverečnej časti sme súpera zatlačili, strelili kontaktný gól a mali pár šancí na vyrovnanie. Bohužiaľ sme ich nepremenili a súper tretím gólom rozhodol. V závere sme ešte skúsili hru bez brankára, ale Púchov si už víťazstvo postrážil. Nám pomohlo aj prerušenie zápasu, dovtedy bol Púchov lepší a trochu ich to vyviedlo z tempa.

 

MŠK Púchov – HC Dukla Senica 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Góly: 26. Šedivý (Brňák, Kanaet), 28. Minárik (Hrušík, Deneš), 58. Hajský (Hajas), 60. Deneš (Minárik, Mišák) – 38. Jaša (Funtek, A. Kotzman)
Počet divákov: 288

ZOSTAVY
MŠK Púchov – T. Hrušík – Brňák, Hajas, Mišák, Hudík, Haluška, Filo, Mavrin, Lapin – L. Hrušík, Minárik, Zemko – Luhový, Šedivý, Kanaet – Deneš, Ladecký, Hajský – Maniaček, Húska, Kopáč
HC Dukla Senica – Košút – Mikéska, Horváth, Jankovič, Foltýn, P. Kotzman, O. Čagan – Vaškovič, Jarolín, Mikolášek – A. Kotzman, Jaša, Funtek – Konečný, Daniel, Dolinajec – Demjan, Čulen.

→ Report pripravila Monika Krutá.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota