Súčasná praktická lekárka, MUDr. Lujza Dederová, ukončí svoju činnosť v obci 31. mája 2023. Túto informáciu starosta obce oznámil aj na odbor zdravotníctva VÚC Trnava. Informuje o tom starosta obce Sobotište, Vladimír Kružík, na obecnom webe.

ilustračné foto

“Boli sme informovaní, že vzhľadom na nedostatok praktických lekárov bude obvod po MUDr. Dederovej pripojený k obvodu niektorého zo senických praktických lekárov,” uviedol starosta starosta Sobotišťa Kružík. Týmto lekárom by mal byť MUDr. Martin Ziman z Winterklinik s.r.o. v Senici.

Starosta obce sa obrátil na Winterklinik s.r.o. s požiadavkou na zabezpečenie prevádzky ordinácie praktického lekára pre dospelých v obci aspoň po niektoré dni v týždni. Zatiaľ však na túto požiadavku Winterklinik s.r.o. nepristúpili.

Macek Knihy.Zahori

“Sme si vedomí toho, že vzniknutá situácia je pre mnohých, predovšetkým starších, obyvateľov našej obce nepríjemná. Bohužiaľ, veľký nedostatok praktických lekárov na Slovensku je smutná skutočnosť, ktorú naša obec nezavinila a ani nemá vplyv na jej vyriešenie,” hovorí Kružík.

Obec Sobotište nemá vo svojom vlastníctve ordináciu, čo komplikuje situáciu vo vyjednávaní s lekármi. Napriek tomu starosta uisťuje občanov, že v prípade, ak by sa našiel lekár, ktorý by mal záujem v Sobotišti pôsobiť, obec vytvorí také podmienky, aby ordinácia praktického lekára v Sobotišti opäť fungovala.


.

BM: Festival Záhrad