Do 51. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a výstavy amatérskej fotografickej tvorby AMFO 2023 sa tento rok zapojilo 983 fotografov a fotografiek s viac než 6000 fotografickými dielami. Do celoštátneho kola postúpilo 565 fotografií, z ktorých odborná porota navrhla vystaviť 209 diel od 109 autorov a autoriek a udeliť 29 ocenení a 24 čestných uznaní.

Mená víťazov a víťaziek boli oznámené na slávnostnom vyhodnotení AMFO 2023 27. októbra v Slovenskej národnej knižnici v Martine. “Zúčastnili sme sa na slávnostnom vyhodnotení, rozborovom seminári, metodickom stretnutí aj na zaujímavých prednáškach. Za Seničanov gratulujeme k oceneniu Zdenke Hamarovej s fotografiou Duša a Ľubomírovi Jarábkovi s fotografiou Žena dvoch tvárí,” uviedlo Záhorské osvetové stredisko v Senici.

Záhorácke rádio 2024 01

Oboch autorov tento úspech samozrejme potešil. “Festival amatérskej fotografie AMFO je najvyššia úroveň celoštátnej súťaže na Slovensku. Pravidelne sa na nej zúčastňujem už od roku 1977. Je to pre mňa určitá významná odozva v záujmovo-umeleckej činnosti vo fotografickej tvorbe, ktorej sa celý život venujem. Ocenenie si veľmi vážim a vnímam ho ako povzbudenie pre vyššiu umeleckú úroveň v mojej tvorbe,” uviedol Ľubomír Jarábek pre Záhorák. Hoci je členom viacerých fotografických združení a od roku 2021 aj členom Združenia výtvarných umelcov Západného Slovenska, amatérskej súťaži AMFO zostáva verný: “Vždy sa tu mnohému naučím. Vďaka tomu, že som aktívne tvorivý v Záhorskom osvetovom stredisku, ktoré mi poskytuje možnosti vzdelávania, aj moja tvorba sa rozvinula na vyššiu úroveň. Preto nedám dopustiť na amatérsku umeleckú fotografiu, a to najmä z dôvodu, že súťaženie zvyšuje samotnú tvorivosť, pričom táto záujmová činnosť sa zároveň robí s láskou a pre vlastné potešenie,” dodal Jarábek.

Kompletné výsledky AMFO 2023 nájdete na webe Národného osvetového centra.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u…

3D filamenty 2023