V skalickom Dome kultúry práve prebieha nová výstava venovaná histórii a úspechom firmy Baťa. Pôvodne bola pripravená ako panelová výstava, ktorá bola prezentovaná v marci 2024 v Rutherford Library na University of Alberta v Edmontone v Kanade. Informuje o tom mesto Skalica na webovej stránke.

foto Skalica.sk

Slovenská verzia výstavy je pripravená na 15 roll-upoch s dôrazom kladeným na  fotografickú dokumentáciu. Prvých 10 roll-upov je venovaných podrobnej histórii firmy a posledných 5 úspechom, ktoré firma za takmer 125 rokov dosiahla. Čitateľ sa môže oboznámiť so životom a osudmi kľúčových vlastníkov firmy od jej založenia Tomášom Baťom a jeho súrodencami v roku 1894 až po odchod Tomášovho pravnuka z firmy.

Fascinujúca história rozmachu jednej z najväčších svetových výrobcov obuvi je popretkávaná osudmi jednotlivých aktérov, Tomáša Baťu, jeho syna Tomáša ml. a Tomášovho nevlastného brata Jána Antonína. “Veríme, že Vás výstava zaujme a umožní Vám načerpať nové informácie o veľmi úspešnej československej firme, ktorej inovácie, model riadenia a sociálneho zabezpečenia zamestnancov sú aktuálne dodnes,” uvádza mesto na webovej stránke.

Výstava je prístupná zadarmo v prísalí Domu kultúry v Skalici v termíne od 17. júna do 31. augusta v čase otváracích hodín Turistickej informačnej kancelárie – od pondelka do piatka 7:30 – 18:00, v sobotu a nedeľu  10:00 – 18:00.

Zdroj: skalica.sk


.