V pondelok 21.júna o 17:00 h. sa koná slávnostné otvorenie oddelenia regionálnej literatúry –„Záhorácky kút“ v MCK-Knižnici v Malackách. Vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry SR sa podarilo realizovať projekt, ktorého cieľom bolo sústrediť všetky publikované diela záhoráckych autorov, monografie obcí, či odborné publikácie o osobnostiach tvoriacich a žijúcich na Záhorí.

Vzniklo tak jedinečné oddelenie regionálnej literatúry, ktoré bude pravidelne dopĺňané o nové tituly a propagované na stránkach Mestského centra kultúry /v sekcii knižnica/ i na webovej stránke magazínu NIM, mediálneho partnera projektu.

Atraktívne logo nového oddelenia – pôvabné postavičky Záhoráčky a Záhoráka vytvorila talentovaná výtvarníčka Denisa Bogdalíková. Slávnostného krstu oddelenia sa v úlohe krstného otca predstaví úspešný a obľúbený záhorácky autor Jozef Moravčík Jakubovec. Svojou vzácnou prítomnosťou podujatie poctia i Marián Hatala, so svojou novou zbierkou Niks ois teata a dámy sa môžu tešiť na Dagmar Čejkovú s novinkou Mandragora, ktorá mala krst v Malackách v marci tohto roku.

Na krste „Záhoráckeho kúta“ sa 21. júna o 17.00 h. v priestoroch MCK – Knižnice tešíme na stretnutie so všetkými, ktorí majú pozitívny vzťah k domácim kvalitným autorom a sú hrdí na svoje záhorácke korene.

Katy Škrabáková a Mária Vinceková


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota