Druhé kolo volieb predsedov VÚC v Trnavskom a Bratislavskom kraji sa bude konať už túto sobotu (23.11.) od 7.00 do 22.00h. Volebná účasť v prvom kole bola na Záhorí len 18,68%. 

volby-vuc-2013-web

Trnavský kraj – okres Senica a Skalica
“Ak nám Most-Híd a SMK odkazujú, že sa spájajú v týchto voľbách, aby si zvolili v Trnave, v slovenskom meste, maďarského župana, ja odpovedám: spojme sa, Slováci v slovenských politických stranách a zvoľme Tibora Mikuša za predsedu Trnavského samosprávneho kraja,“ povedal premiér Róbert Fico na mítingu v Trnave. V druhom kole za predsedu VÚC Trnava sa stretnú Tibor Mikuš (40,04% v prvom kole) a József Berényi (18,33%). Tretí v poradí Ivan Uhliarik (18,26%) neodporučil voliť žiadneho z kandidátov,  “…keďže obaja kandidáti na župana verejne deklarovali súhlas s privatizáciou nemocníc, v druhom kole volieb nemôžem podporiť žiadneho z týchto kandidátov.”

Bratislavský kraj – okres Malacky
Do druhého kola voľby o post predsedu VÚC v Bratislavskom kraji postúpil Pavol Frešo (48,38%) zo širokej stredopravej koalície a s nišším volebným výsledkom ako sa predpokladalo Monika Flašíková-Beňová (24,1%) zo SMERu. Daniel Krajcer (13,56%) ako tretí v poradí sa nevyjadril priamo či podporí Freša. Odvolával sa na rozhodnutie strany, ktorá na svojej webstránke odporúča voličom v 2. kole voliť kandidáta Pavla Freša. „V druhom kole nepodporím ani Moniku Flašíkovú Beňovú, ani Pavla Freša. Nechám rozhodnutie výberu na voličov, je to ich právo,“ uviedol Oskar Dobrovodský (5,36%).


.

BM: Kralici