Dizajnérka Andrea Andreutti Pokorná z Malaciek pokorila svetovú súťaž. So svojím projektom SUN VITAFLORA FLOUR získala na súťaži Red Dot Award: Komunikačný dizajn v kategórii Obalový dizajn skvelé ocenenie. Domov si odniesla pomyselného Oscara, ku ktorému sa súťaž prirovnáva.

 

 

Celosvetová súťaž Red Dot Award: Komunikačný dizajn je jedna z najväčších svetových súťaží v oblasti dizajnu na svete. Vyžaduje vysoké štandardy a kvalitu, premyslenosť, presvedčivosť a kreativitu. „Tento rok vstúpilo do súťaže 8610 dizajnérov, agentúr a spoločností zo 45 krajín sveta. Z týchto vstupov si porota vybrala víťazné návrhy v 17 kategóriách, čím získala najlepšie príspevky z medzinárodného komunikačného dizajnu a tvorivej scény,“ vysvetlila dizajnérka.

 

A. Andreutti Pokorná zaujala odbornú porotu svojím projektom SUN VITAFLORA FLOUR v kategórii Obalový dizajn, ktorý získal ocenenie za vynikajúcu kvalitu dizajnu a tvorivý úspech. Ide o dizajnérske riešenie obalov na cereálne výrobky z obilnín s pozitívnym posolstvom „Usmievaj sa a buď šťastný!“ „Klient ma oslovil na spoluprácu – vytvoriť novú kolekciu dizajnu obalov pre produkty Mlyn Kolárovo. Projekt mal veľmi rozmanité a náročné zadanie. Dizajnovala som 27 cereálnych produktov, ale vďaka dôvere klienta som mala veľkú tvorivú slobodu, čo považujem za najdôležitejšie,“ povedala A. Andreutti Pokorná. Výsledok je kombináciou Andreiných ilustrácií, ktoré sú ľahko odlíšiteľné od konkurencie. Na obale slniečkových múk dominujú symboly evokujúce život, bohatstvo nového zrodu a zdravie. Pozadie tvoria štruktúry a farby, ktoré sú v harmónii s prírodou. Finálny dizajn vzbudzuje pozitívne emócie a optimizmus.

 

 

 

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo koncom októbra v Berlíne počas noci návrhárov v Ewerku, kde bol Andrein projekt predstavený medzinárodným hosťom. „Súčasťou programu bola vernisáž výstavy ocenených prác Dizajn na scéne víťazov, ktorá predstavuje celosvetový komunikačný dizajn,“ povedala dizajnérka. Okrem toho bol projekt SUN VITAFLORA FLOUR prezentovaný aj v Medzinárodnej ročenke Komunikačný design 2018/2019, ktorá sa distribuuje do štyridsiatich krajín. „Odovzdávanie bolo veľkolepé a veľmi príjemné. Navyše som si v Berlíne pozrela aktuálne dianie, výstavy a zoznámila som sa s dizajnérmi z Japonska, USA aj Číny,“ opísala svoje dojmy A. Andreutti Pokorná.

 

Pre Andreu to však ani zďaleka nie je prvé ocenenie. Vo svete dizajnu uspela v mnohých ďalších súťažiach, z ktorých si obzvlášť váži svetové ocenenie za najlepší obalový dizajn sveta Worldstar Award For Packaging Excellence, ktoré získala ako prvá spomedzi dizajnérov v histórii Slovenska. „Každá výhra je osobným zadosťučinením za prácu a energiu, ktorú som do projektu odovzdala. Pre mňa je však dôležité aj to, že doterajší klienti sú so spoluprácou spokojní a že sa ozývajú i tí noví,“ povedala na záver dizajnérka.

 

Gratulujeme k svetovému oceneniu a prajeme ešte mnoho úspechov v profesijnom i súkromnom živote.

 

N. Bednáriková


.
Toto je čítané

Letnú sezónu otvorí podujatie Vivat Holíč

Podujatie Vivat Holíč sa uskutoční 20. apríla na Holíčskom zámku a prinesie…

BM: Ustekana sobota