V roku 2018 zaznamenali v skalickej pôrodnici celkovo 744 pôrodov, pri jedenástich z nich sa narodili dvojičky. Informovala o tom Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica na oficiálnej stránke nemocnice.

 

Ilustračné foto 123rf.com

 

Zo 755 narodených detí bolo 388 chlapcov a 367 dievčat. Najviac detí sa rodilo v júli a októbri, najmenej v máji. “V troch prípadoch dvojičiek išlo o zmiešanú dvojicu chlapček dievčatko, v dvoch prípadoch sa narodili sestry a v šiestich prípadoch išlo o pár dvoch chlapcov,” uvádza nemocnica.
Dievčatám sa najčastejšie dávali mená Natália, Ema, Laura a Sofia, ale aj Júlia, Viktória, Eliška a Sára. Z chlapčenských mien dominovali Jakub, Filip, Adam, Samuel, Oliver, Tomáš a Michal.

Niektorí rodičia sa rozhodli pre menej tradičné mená. “Za všetky možno zmieniť pre dievčatká Kira, Ruby, Sena, Alexia a Letty. Medzi chlapcami vyniknú Berry, Noah, Rodan, Elias či Kevin,” dopĺňa informáciu skalická nemocnica.

 

Prvého novorodenca roka 2019 privítali na svet v skalickej nemocnici 1. januára päť minút po pol deviatej hodine ráno. Matka z Kútov je prvorodička. Pôrod prebehol bez komplikácií, Dominik meral po narodení 46 centimetrov a vážil 2500 gramov.


.

BM: Ustekana sobota