Epidemiologická situácia vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica je naďalej kritická. PCR pozitivita na ochorenie spôsobené vírusom SARS-Cov-2 neklesá pod 40 %. Lôžka pre pacientov s novým koronavírusom sú na 95% zaplnené. Plánované výkony a hospitalizácie sú zastavené a v nemocnici naďalej platí aj zákaz návštev. Vakcinačné centrum a odberové jednotky na covid testovanie pracujú v upravenom režime. 

Vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica sa ku dnešnému dňu lieči 40 pacientov pozitívnych na nový koronavírus, medzi nimi bolo evidovaných len 7 očkovaných. Štyria pacienti zo 40 sú pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Medzi zamestnancami je 8 chorých, 2 ďalší sú v karanténe.

V týždni od 13. decembra otestovali v mobilnej odberovej jednotke (MOM) PCR testami 810 osôb Pozitivita PCR testov neklesla už tretí týždeň pod 40 percentnú hranicu. Antigénovými (ATG) testami bolo otestovaných za minulý týždeň 640 osôb. Od 27.12. bude odberová jednotka v budove hniezda záchrany uzavretá a testovať na covid sa bude medzi sviatkami a novým rokom len v odberovej jednotke MOM pri patológii a infektologickej ambulancii. Odberové jednotky na covid testovanie sú mimo prevádzku na Štedrý deň (piatok 24.12) a na Nový rok (sobota 1.1.). V obmedzenom režime funguje PCR a ATG testovanie v dňoch 25.12. (SO), 26.12. (NE) a 2.1. (NE), kedy je v prevádzke  odberová jednotka pri patológii a infektologickej ambulancii v čase od 7.00 do 11.00 hod. PCR diagnostika sa v uvedené dni realizuje len expresnou metódou v cene 109 eur.

Nemocnica zintenzívnila očkovanie, denná kapacita očkovania je aktuálne 350 až 400 osôb, očkuje sa aj bez registrácie. Naďalej sa očkuje prvou až treťou dávkou vakcíny. „Minulý týždeň sa dalo očkovať vo Vakcinačnom centre skalickej nemocnice 1699 osôb, čo predstavuje nárast o viac ako 40% v porovnaní s predchádzajúcim týždňom,“ uvádza riaditeľ nemocnice MUDr. Jakub Rybár.
Prerušenie prevádzky Vakcinačného centra je plánované počas vianočných sviatkov na 24.12. až 26.12. a od Silvestra do 2. januára, medzi sviatkami od pondelka do štvrtka sa očkuje v bežnom režime vakcinačného centra.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota