Trnavský samosprávny kraj spustil online hlasovanie o podpore projektov v treťom ročníku svojho participatívneho rozpočtu. Prebieha od 20. decembra 2021 do 9. januára 2022 na webovej stránke www.tvorimekraj.sk a zapojiť sa doň môžu obyvatelia Trnavského kraja vo veku od 15 rokov (vrátane). Podporiť je možné minimálne tri projekty z celkového počtu 61 zámerov zo všetkých siedmich okresov kraja.

„Teším sa, že z participatívneho rozpočtu už po tretíkrát celkovou sumou 250-tisíc eur podporíme realizáciu občianskych a komunitných projektov. Vybrať spomedzi 61 prihlásených zámerov nebude jednoduché. Hlasovať o nich môžu priamo obyvatelia Trnavského kraja do 9. januára 2022 prostredníctvom online formulára. Minulý rok obyvatelia podporili podobný počet takmer 70-tisíc hlasmi. Verím, že teraz to bude ešte o niečo viac, pretože spolu tvoríme kraj,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Záhorácke rádio 2024 01

Online hlasovanie verejnosti má 50-percentnú váhu pri rozhodovaní. Druhú polovicu tvorí hlasovanie členov deliberatívnych fór v rámci verejného zvažovania projektov, ktoré už prebehlo. Maximálna podpora jedného projektu je 5-tisíc eur.

Najviac projektov pochádza z okresu Trnava, a to 15. Nasleduje okres Dunajská Streda s 11 zámermi, okres Hlohovec s 10 a okres Piešťany s ôsmimi. V okresoch Galanta a Skalica vzniklo po šesť nápadov a v okrese Senica päť.

Kompletný zoznam a popis projektov je zverejnený na webovej stránke www.tvorimekraj.sk spolu s hlasovacím formulárom a inštrukciami.


.
Toto je čítané

V Kútoch sa zrazil 69-ročný cyklista s autobusom

Zranenia, ktoré si vyžiadali vrtuľníkový prevoz do bratislavskej nemocnice utrpel v utorok…

BM: Ustekana sobota