3.jún zatiaľ vyzerá na príjemne slnečný letný deň. Ak ešte nemáte plány, máme pre vás zaručený tip. Pod košatými lipami v areáli Spoločenského domu Kunov sa aj tento rok rozloží obľúbený festival Fest Fiesta.

Pod lipou, autor: Martin Medňanský
Pod lipou, autor: Martin Medňanský

V minulotýždňovom článku sme si predstavili festivalový line-up. Len v skratke pripomeňme, že Fiesta opäť prinesie na tieto končiny kapely nevídané a neslýchané, ako napríklad FVLCRVM, Darkness Positive, Meowlau x Val či Vydrapená bužírka punk system. Pódia sa zhostia aj miestni Skuband a svoj debutový album „Stačí ti“ na ňom pokrstí začínajúca kapela so senicko-hlbockými koreňmi Džez a Hrúza.

 

Ak by vám nestačil hudobný program na hlavnom pódiu, ktorého sa mimochodom po moderátorskej stránke zhostí Ondrej Antálek, môžete sa „rozvaliť“ aj pod lipami. Presne tak organizátori nazvali najmenší, ale za to najkrajší stage, na ktorom (resp. pod) sa aj tento rok rozbehnú zaujímavé diskusie. Novinár Dušan Mikušovič sa tentokrát porozpráva s dvoma mladými novinármi spätými so Senicou. O svojej práci prídu diskutovať František Pisarovič, ktorý sa venuje automobilovej žurnalistike v časopise Svět motorů, a Juraj Foltín, ktorý ma na starosti sociálne siete v Denníku N.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Pre tých najmenších sa festival začne už o tretej hodine, kedy sa „v dome“ začne divadelné predstavenie pre deti O príšerne krásnej princeznej, ktoré do Kunova prinesie pezinské hudobno-bábkové divadlo Féder Teáter. Mimochodom po predstavení si budú môcť malí aj veľkí bábky vyskúšať. Pre deti bude v areáli pripravený aj stánok s aktivitami od Záhorskej knižnice. V Spoločenskom dome sa uskutoční pingpongový turnaj, ktorého víťaz si domov odnesie slávny víťazný (uhorkový) pohár. Nezabudnite, že loptičky začnú skackať už od piatej hodiny. Navyše vnútri si aj tento rok budete môcť pozrieť foto výstavu členov Fotoklubu ZOS (Záhorského osvetového strediska).

Dorka bags, autor: Jana Kvardová
Dorka bags, autor: Jana Kvardová

Tí, čo poznajú organizátorov, vedia, že radi pomáhajú tým, čo to najviac potrebujú. Preto si aj tento rok budete môcť vydražiť plagát Fest Fiesta 2023 podpísaný od jeho autora, Karola Krištofoviča, pričom celá suma poputuje dennému stacionáru Svetluška, ktorý susedí s areálom festivalu. Novinkou tohto ročníka bude vôbec prvý festivalový merch, a to nie hocaký. Z reklamného banneru Fest Fiesta 2022 dali organizátori vyrobiť limitovanú kolekciu tašiek. Tú ušili ženy z krízového centra pre rodiny s deťmi Dorka v Košiciach, ktoré využívajú šitie ako pracovnú terapiu. Kúpou tašky tak podporíte aj toto združenie.

Coolňa bistro, autor: Martin Medňanský
Coolňa bistro, autor: Martin Medňanský

Počas celého dňa až do neskorej noci sa o vaše žalúdky postarajú Coolňa bistro, Remeselný pivovar Hellstork, kaviareň Čiary, či vínny kútik od Sidor. Tešíme sa, že sa na festival po ročnej pauze vracia aj genius loci areálu pod lipami, Čajovňa Pohoda.

 

Areál festivalu je otvorený pre všetkých milovníkov kvalitnej kultúry a dobrej zábavy, deti aj psíkov. Mimochodom svoj lístok si môžete zakúpiť už teraz v predpredaji cez portál tootoot.sk.

Festival sa uskutoční za podpory Hudobného fondu, Sociálneho a kultúrneho fondu SOZA a mesta Senica. 


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

BM Salon EV