V Malackách majú opäť dôvod na radosť. Dôležitá križovatka prešla rekonštrukciou, ktorá priniesla veľa pozitívnych zmien. Malačania sa môžu tešiť z bezbariérovej križovatky so svetelnou signalizáciou, novými ostrovčekmi a širšími chodníkmi.

foto FB Juraj Říha

Najvýraznejšou zmenou je odstránenie výškových nerovností a pôvodných schodov, ktoré viedli k obchodom v okolí. Týmto spôsobom zabezpečili širší chodník pre chodcov, čo prispieva k bezpečnosti a pohodliu pri prechádzaní križovatky. Okrem toho na jednej jej polovici vymenili asfaltový povrch, čo prispieva k celkovej kvalite dopravy. Táto rekonštrukcia bola významným krokom k modernizácii malackých dopravných komunikácií a je jasným dôkazom, že mesto Malacky sa neustále snaží zlepšiť kvalitu života svojich obyva-teľov a modernizovať verejné priestranstvá.

Záhorácke rádio 2024 01

“Osobne ma teší, že sme odstránili výškové nerovnosti a vybúrali pôvodné schody k obchodom. Po novom je tak celý chodník pre chodcov širší,” hovorí primátor Juraj Říha. “Vymenené boli aj asfaltové povrchy v jednej polovici križovatky a naďalej sa snažíme o to, aby v budúcom roku svoju cestu na Záhoráckej ulici kompletne zrekonštruoval aj štát prostredníctvom Slovenskej správy ciest. No ak by sme chceli opäť diskutovať o kruhových objazdoch, pri súčasných intenzitách dopravy môžeme o tom len snívať. Najskôr treba odkloniť dopravu pred mestom a následne sa môžeme k tejto téme vrátiť. Preto by sme chceli stavebné práce budúci rok presunúť ku križovatke pri Lidli, ktorú plánujeme rozšíriť a spolu s ňou kompletne zrekonštruovať Sasinkovu a Vajanského ulicu,” dodáva primátor.


.
Toto je čítané

Diaľnica D2 v smere do Bratislavy je pri Kútoch prejazdná len v jednom pruhu

Diaľnica D2 je od pondelka (29.4.) 10.00 h v smere do Bratislavy…

Trnavské rádio Tak akorát 2024