Obchodné centrum Kruhy Mall v Senici prechádza finančnou krízou, londýnska spoločnosť Wonxo Solutions LTD navrhuje poslať nehnuteľnosť do dražby. Týmto krokom by si mohla spoločnosť v prípade úspešného predaja prilepšiť o milióny eur. Informuje o tom SME Index.

foto Proauctio

Finančné ťažkosti, ktorým obchodné centrum čelí, nie sú novinkou. Už od roku 2019 je známe, že Wonxo Solutions LTD si začalo uplatňovať záložné právo na túto nehnuteľnosť, čím naznačilo, že centrum má dlhodobé finančné komplikácie. Tieto problémy sú ešte zrejmejšie vzhľadom na dlžoby na daniach a nezverejňovanie účtovných uzávierok v posledných rokoch.

Macek Knihy.Zahori

Predpokladaná hodnota nehnuteľnosti, ktorá zahŕňa viac ako 5-tisíc štvorcových metrov obchodného priestoru, sa podľa znalca odhaduje na približne 4 milióny eur. Plánovaná dražba je považovaná na Slovensku za nezvyčajnú. Do dražby sa doteraz dostali iba centrá One Fashion Outlet Voderady a Vega, avšak tie boli v čase dražby už nefunkčné.

Centrum Kruhy Mall otvorili v júli 2019, zákazníci v ňom nájdu obchody s potravinami, oblečením, stavebniny, ale aj herňu a reštauráciu. Napriek počiatočným plánom na expanziu, druhá fáza vývoja sa nikdy nespustila. Kruhy Mall stráca na atraktivite aj v dôsledku nedostatočného marketingu a neprítomnosti v online priestore, akým je oficiálna webová stránka alebo aktívne sociálne siete.

Dražba je naplánovaná na 20. novembra 2023.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

Trnavské rádio Tak akorát 2024