Obec Veľké Leváre oznámila zahájenie druhej etapy rekonštrukcie kultúrneho domu. Cieľom je zrekonštruovať spoločenskú sálu a vstupnú halu. Informuje o tom obec na sociálnej sieti.

foto obec Veľké Leváre

V rámci rekonštrukcie, ktorú obec naplánovala ešte v roku 2019, už prebehla prvá etapa, obnova priestorov obecnej knižnice. Aktuálne sa venujú vybúraniu starých drevených obkladov, výmene rozvodov vykurovania, obnove elektrických rozvodov a inštalácii LED osvetlenia. “Spoločenská sála bude zároveň vybavená klimatizáciou a nainštaluje sa v nej aj akustický strop zlepšujúci akustiku priestorov,” informuje obec.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Projekt, ktorý bol financovaný z európskych fondov, získal schválenie po takmer dvojročnom čakaní, keďže obec ho na Ministerstvo kultúry SR podala už v novembri 2021. “Rozhodnutie o schválení projektu sme obdržali minulý týždeň a keďže sa jedná o dočerpávanie európskych zdrojov, času na realizáciu projektu nemáme nazvyš a projekt musíme v decembri sfinalizovať,” vysvetľuje obec.

Kultúrny dom zostane z dôvodu rekonštrukcie zatvorený počas novembra a decembra, jeho opätovné otvorenie sa očakáva v januári 2024. Knižnica bude fungovať v obmedzenom režime cez výdajné okienko, o otváracích hodinách bude obec informovať prostrdníctvom webu a obecného rozhlasu.


.
Toto je čítané

Na Záhoráckej stene slávy pribudlo koliesko Vladimíra Sedláka

V rámci osláv 1. mája pribudlo na Záhoráckej stene slávy v Senici…

Lakovanie a Pieskovanie