Multižánrový kultúrny projekt Sokolovna LIVE, ktorý bol odštartovaný v decembri 2012 koncertom skupiny Hex a skupinou hudobníkov Perný, Kollár, Prosňák a Petrovič pokračuje už túto sobotu (12.1.). Tentokrát sa na pódiu predstavia skupiny October a The Frozen Future.

Skupina October je známa ako revivalová skupina U2 a v Malackách je veľmi známou skupinou, lebo vystupovala na niekoľkých Streetfestoch v Zámockom parku a vôbec prvý koncert odohrala skupina mimo Bratislavy práve v Malackách v starom klube Priestor. To je aj dôvod, prečo prijala pozvanie do Projektu Sokolovňa LIVE a myšlienka obnovenia klubovej scény v Malackách je chalanom blízka a prídu ju radi podporiť a na Malacky sa tešia.

[youtube 4FtVYpl_no4]

Kapela The Frozen Future nebola zo začiatku very frozen (veľmi zmrznutá) vo svojich aktivitách, ale bola skôr otázkou budúcnosti. Predchodcom zoskupenia The Frozen Future bolo duo Martina Burzu a Maroša Pecha, ktoré vzniklo pred cca 6 rokmi. Vo svojom rodnom meste – Partizánske, odkiaľ obaja pochádzajú, usporiadali pár komorných koncertov, ktoré boli špecifické svojou originalitou a zapojením publika do koncertu trochu iným spôsobom ako len potleskom (tí, ktorí zažili vedia 🙂 )
Začiatky boli skôr takým spoznávaním Maroša a Martina a hľadaním prieniku medzi ich obľúbenými hudobnými smermi. Po čase si našli k sebe cestu a začali sa venovať kompozícii svojich vlastných inštrumentálnych piesní, ktoré boli v značnej miere ovplyvnené kapelou Punch Brothers. Vzniklo pár zaujímavých kúskov :). Postupne začali do tvorby vkladať krátke texty, ktoré napomohli postupnému prehupnutiu sa do songov s textami.
Rok 2010 vyvrcholil augustovým koncertom Maroša a Martina v Partizánskom na ktorom sa zúčastnili aj hostia Matej Pecho a Lenka Ďurinová. Tento koncert odohrali už pod názvom The Frozen Future a ohlasy naň boli zväčša pozitívne.
V tomto roku nastalo trochu ťažšie obdobie kvôli odchodu Maroša na vysokú školu do Prahy a nakoľko Martin študuje v Brne stretávanie sa značne obmedzilo.
Napriek všetkým prekážkam MUZIKA zase raz zvíťazila a začal sa rodiť nápad rozšírenia. V tom čase chalani hľadali inšpiráciu v skladbách od Coldplay-u, Jamieho Culluma, Pendullum, Nickel Creek-u a taktiež už spomínaného Punch Brothers.
Skupina odohra na koncerte skladby z vlastného repertoáru a zaznejú aj piesne znamejsich Coldplay.

[youtube TX1IpOht1mc]

Projekt Sokolovňa LIVE vznikol v hlavách skupiny nadšencov, ktorí majú cieľ obnoviť klubovú scénu v Malackách. Sokolovňa LIVE má dať priestor menšinovým žánrom, domácim hudobným skupinám a alternatívnej scéne. Prvý pilotný večer ukázal, že záujem v Malackách určite je, na koncerte Hexu sa bavilo okolo 130 ľudí a ohlasy boli zväčša pozitívne.

Viac: Novinky a chystané akcie na Facebooku

Lístky na koncerty skupín October a The Frozen Future sa daju kúpiť na mieste. Akcia začína o 19 hod a potrvá do 2 hod. Po skončení koncertov bude vždy vyhrávať DJ JA.

BaO


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota