Rodičia už nemusia kvôli lekárskej pomoci pre svoje deti cestovať na bratislavské Kramáre. V Malackách je v prietore Nemocnice s poliklinikou znovuobnovená pohotovosť pre deti a dorast (Lekárska služba prvej pomoci, LSPP).

centralny_prijem_nemocnica_malacky_foto_bsk

Detská pohotovosť funguje cez pracovné dni v čase od 18. hodiny večer do 6. hodiny ráno, pričom pediater je v ambulancii fyzicky prítomný do 22. hodiny. Potom je možné zavolať si lekára domov. Počas víkendov sú lekári prítomní v ambulancii od 6. hodiny ráno do 22. večer. Aj tu platí, že v čase medzi 22. hodinou večer a 6. hodinou ráno príde lekár k malému pacientovi domov.

Nathaniel Knizkaren 2023

Primátor mesta Juraj Říha vyzdvihuje, že pohotovosť pre deti aj dospelých sú v Malackách takpovediac pod jednou strechou, aj keď ich prevádzkujú dva rôzne subjekty. „Moja vďaka patrí novému prevádzkovateľovi a pediatrom, že napriek technickým finančným a personálnym komplikáciám znovu priviedli k životu detskú LSPP. Aj z týchto dôvodov majú detskí lekári, ktorí pracujú na detskej pohotovosti v Malackách, môj obdiv,“ hovorí primátor. Zároveň vníma komplikovanú situáciu s počtom pediatrov, ktorá sa prejavuje aj na celom Slovensku: „Uvedomujem si, že v našom regióne máme časť pediatrov v dôchodkovom veku. Môžem iba apelovať na kompetentné miesta, aby v tejto oblasti pristúpili k systémovým zmenám.“

Detská pohotovosť – prevádzkové hodiny
PONDELOK, UTOROK, STREDA, ŠTVRTOK, PIATOK: 18:00 – 22:00
SOBOTA, NEDEĽA: 8:00 – 22:00
Kontakt do ambulancie: 0910 89 80 90
Po 22. hodine je možné zavolať lekára priamo domov, kontakt: 0904 00 80 90


.

BM: Kralici